Aproape 800 de suporteri unguri au venit in Romania cu trenul, in noaptea de vineri spre sambata, iar in garile din Curtici si Arad au aruncat cu petarde, cutii si sticle de bere si au scandat de la ferestre "Ungaria! Ungaria", insa fortele de ordine nu au aplicat sanctiuni, relateaza Mediafax.

Un tren special pentru suporterii unguri care vor participa la meciul dintre cele doua nationale de fotbal a intrat in tara la ora 02,00, prin Punctul de Trecere a Frontierei Curtici, unde a stationat aproximativ o ora, timp in care autoritatile de frontiera au verificat documentele pasagerilor.

Trenul a venit de la Budapesta, avand 780 de pasageri, iar pe locomotiva sunt pictate chipurile celor mai cunoscuti fotbalisti din Ungaria.

In Curtici, aproximativ o suta de jandarmi, politisti, trupe seciale de interventie, dar si pompieri au fost mobilizati pentru a mentine ordinea pe perioada stationarii garniturii, insa suporterii unguri au fost galagiosi in permanenta, strigand de la ferestre "Ungaria! Ungaria". Multi dintre ei aveau in maini sticle sau doze de bere, pe care le-au aruncat pe ferestre imediat ce garnitura s-a pus in miscare pentru a pleca spre Arad. Totodata, mai multi suporteri au aruncat petarde din tren, cand se afla in miscare.

La frontiera, in Gara Curtici, alaturi de suporteri au urcat si politisti si jandarmi romani, pentru a-i escorta pana in Capitala.

Cu toate acestea, ungurii au fost zgomotosi si au aruncat cateva petarde si sticle de bere si cand au trecut prin Gara Arad.

Autoritatile nu au intervenit si nu au aplicat sanctiuni in timpul tranzitarii judetului Arad.

"Nu s-a considerat ca suporterii au pus in pericol siguranta publica. Nu s-a aplicat nicio sanctiune pe raza judetului Arad", a declarat, sambata, purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Arad, Emilia Finata.

Vineri, selectionerul echipei nationale, Victor Piturca, declara ca publicul care va asista la Romania - Ungaria trebuie sa inteleaga faptul ca este doar un meci de fotbal si sa nu provoace incidente.

"Tot timpul cand cele doua tari s-au intalnit au existat incidente, grave uneori, si la Budapesta stiu ca s-au intamplat. Sper sa nu se mai intample si acum. Sper ca publicul sa inteleaga faptul ca e doar un meci de fotbal", a spus Piturca.

Selectionata de fotbal a Romaniei intalneste astazi Ungaria inr-un meci din preliminariile Campionatului European de Fotbal. Meciul, disputat de la ora 19:00 pe "Arena Nationala", va fi transmis in direct pe TVR1 si LiveText pe HotNews.ro. O victorie a Romaniei ne va consolida pozitia in grupa de calificare, in timp ce un esec va complica teribil misiunea echipei lui Victor Piturca. Tricolorii pornesc favoriti in fata unei formatii cu un start slab in calificari si care tocmai si-a schimbat selectionerul. Nici aspectele de securitate nu sunt de neglijat, autoritatile romane fiind in alerta maxima.