Selectionata de fotbal a Romaniei intalneste astazi Ungaria inr-un meci din preliminariile Campionatului European de Fotbal. Meciul, disputat de la ora 19:00 pe "Arena Nationala", va fi transmis in direct pe TVR1 si LiveText pe HotNews.ro. O victorie a Romaniei ne va consolida pozitia in grupa de calificare, in timp ce un esec va complica teribil misiunea echipei lui Victor Piturca. Tricolorii pornesc favoriti in fata unei formatii cu un start slab in calificari si care tocmai si-a schimbat selectionerul. Nici aspectele de securitate nu sunt de neglijat, autoritatile romane fiind in alerta maxima.

Victor PiturcaFoto: HotNews / DP

In ce priveste echipa de start a Romaniei, principala necunoscuta o reprezinta postul de varf impins, lasat liber dupa ce Ciprian Marica a fost suspendat in urma eliminarii din meciul cu Grecia. Potrivit Gazetei Sporturilor, Raul Rusescu e favorit sa inceapa ca titular.

Romania si Ungaria s-au intalnit de-a lungul timpului de 23 de ori, partida de pe "Arena Nationala" urmand sa fie episodul cu numarul 24. Maghiarii s-au impus de 12 ori, tricolorii au castigat cinci dispute, in timp ce alte sase meciuri s-au incheiat nedecis. Primul meci dintre cele doua selectionate s-a disputat pe 4 octombrie 1931, la Bucuresti, iar ungurii s-au impus cu 4-0. In ultimul meci direct, la 6 septembrie 2013, Romania a invins Ungaria cu 3-0 la Bucuresti, in preliminariile CM 2014.

Meciul va fi condus de o brigada din Scotia, avandu-l la centru pe William Collum.

La meciul cu Romania, Ungaria va fi sustinuta de aproximativ 3000 de suporteri. Acestia vor veni cu trenul, autocare si masini personale.

Reamintim ca in primul meci al preliminariilor pentru Campionatul European, Romania a invins Grecia cu 1-0 la Atena.