Romania va intalni, sambata, Ungaria, iar meciul este unul de risc maxim (preliminarii CE 2016). Intalnirea de pe "Arena Nationala" este amplu comentata in The Guardian: "Romania il va avea de partea ei pe Satana (n.r Victor Piturca) in disputa cu rivalii unguri".

Victor PiturcaFoto: HotNews / DP

"Toate biletele s-au vandut pentru acest meci important, iar Federatia din Romania a dat majoritatea tichetelor ultrasilor principalelor echipe din campionatul intern (n.r. Liga 1). In schimb, acestia au promis o atmosfera feroce, care ar putea fi intregita sau nu de controversatul imn compus special pentru nationala Romaniei, care contine un vers ce in limba romana pare sa nu sune la fel de ofensator pe cat in engleza (n.r pe ei, pe mama lor).

Totusi, fostul international roman si totodata fost selectioner Lazslo Boloni, care este de origine maghiara, a catalogat versurile ca fiind rezultatul unui intelect foarte scazut" - The Guardian.

Victor Piturca - "Satana"

"Ultima aparitie a Romaniei la un turneu final s-a consumat in 2008, dupa ce precedenta calificare data din anul 2000, ambele la Campionatul European. Legatura dintre acestea doua si actuala calificare este una singura: "Satana (n.r. Victor Piturca" - The Guardian.

"Victor Piturca a castigat cinci titluri de campion al Romaniei cu Steaua, precum si Cupa Campionilor in 1986. Este poreclit Satana, se imbraca in mare parte doar in negru, iar la masina are numar de inmatriculare cu cifrele 666. La nivel de club, performantele sale ca antrenor sunt modeste: doar un titlu de campion alaturi de Steaua, in 2001. In fiecare ocazie in care a pregatit echipa Romaniei, acesta a reusit calificari la Campionatul European. Iar acum a pornit cu o victorie in deplasare, contra Greciei", se mai precizeaza in The Guardian.

Romania vs Ungaria se va disputa pe 11 octombrie, de la ora 19:00, pe "Arena Nationala", urmand sa fie in direct pe TVR1 si LiveText pe HotNews.ro.