Patronul Astrei Giurgiu, Ioan Niculae, i-a criticat dur pe jucatorii sai, pe care i-a numit "nesimtiti" dupa eliminarea din Cupa Romaniei, si a anuntat ca fundasul tunisian Syam Ben Youssef nu va mai face parte din lot. Echipa Astra Giurgiu, detinatoarea trofeului, a fost eliminata in 16-imile de finala ale Cupei Romaniei - Timisoreana, dupa ce a fost invinsa, joi, in deplasare, cu scorul de 3-1 (2-1), de formatia Dacia Mioveni, ocupanta locului 6 in seria secunda a Ligii a II-a, potrivit Mediafax.

Ioan NiculaeFoto: Hotnews

"Vad cativa jucatori, vreo doi-trei, care nu au nicio legatura cu aceasta echipa, iar unul va fi scos defintiv din echipa din acest moment. De fapt a fost hotararea mea de saptamana trecuta, de la meciul cu Zagreb, dar domnul Gheorghe Dinu mi-a schimbat-o. Mi-a zis sa-i mai dam o sansa. Si i-am dat! Si va trebui sa-si gaseasca echipa, ii vom da liber, sa se duca unde vrea. Ben Youssef nu mai are nicio treaba cu echipa Astra. Sigur, vom mai avea niste plati de facut, el ia bani multi. Sunt cativa mercenari care au facut un grup, o banda de mercenari, care nu au nicio legatura cu acest club", a spus Niculae la Digi Sport.

Finatatorul Astrei si-a continuat "rechizitoriul" la adresa fotbalistilor antrenati de Daniel Isaila, care sunt prea "imbuibati" de banii pe care ii primesc, si l-a nominalizat si pe presedintele Dinu Gheorghe printre cei vinovati de esecurile echipei.

"Sa le fie rusine, nesimtitii, le-am platit luna iunie. Au primit prima pentru Cupa Romaniei, 15.000 de euro. Au avut prima pentru Supercupa Romaniei, au luat fiecare cate 10.000 de euro. Le-am platit inainte de meciul cu Zagreb 800.000 de euro, mai precis 854.000 de euro. Sunte niste nesimtiti, isi bat joc de acest club. Multi vor trebui sa-si caute alte echipe. Domnul Dinu a ridicat aceste salarii la niste sume imense. Sunt salarii de zece mii de euro net. Sunt imbuibati Nu mai pot sa se gandeasca la fotbal ca au preocupari sa-si cheltuie banii. Uitati-va la Rapid, nu au primit de un an de zile niciun ban si au batut in Cupa, au muncit pana in ultimul minut", a afirmat el.

Viitorul Astrei este sumbru, in opinia lui Niculae, care se asteapta ca echipa chiar sa retrogradeze daca va continua evolutii din ultima perioada."Trebuia sa lasam Lyonul sa joace, sa nu se faca de ras in aceasta grupa (n.r. - a Ligii Europa). A ramas ca noi, Astra, sa ne facem de ras in aceasta grupa. Poate vor sa-l schimbe pe antrenor, ca vad ca nu vor sa mai joace nimic. Poate vor sa ma schimbe pe mine, nu am nicio problema. Nu putem sa batem nici pe Steaua 3, nu putem sa mai batem pe nimeni. Echipa este moarta. Macar sa facem efortul sa ne salvam de la retrogradare. Nu exagerez deloc", a conchis omul de afaceri.

ACS Berceni- Steaua Bucuresti 0-3

Steaua a avut nevoie de o eliminare din tabara adversa (min 70) si de o greseala a prortarului pentru a deschide scorul in minutul 72 prin Iancu. Intrarea lui Chipciu si a lui Keseru a schimbat total raportul de forte de pe teren, iar Iancu avea sa mai marcheze pe final de inca doua ori (min 90 si in prelungiri).

Rezultate inregistrate in partidele disputate, marti, miercuri si joi, in 16-imile de finala ale Cupei Romaniei - Timisoreana:

Marti

Soimii Pancota - (+) Pandurii Targu Jiu 1-2

Au marcat: Fl. Bad '31 / Mevlja '22, C. Predescu '85

CF Braila - (+) Otelul Galati 0-1

A marcat: Jula '56

(+) Rapid CFR Suceava - Gaz Metan Medias 1-0 dupa prelungiri

A marcat: Negru '103

CSM Ramnicu Valcea - (+) CSMS Iasi 0-1

A marcat: Dedu '2 (+)

ASA Targu Mures - Concordia Chiajna 4-1

Au marcat: Axente '27, '66, Amauri '36, N'Doye '43 / Dyulgerov '5

(+) Rapid Bucuresti - FC Botosani 0-0, 5-4 la loviturile de departajare

Miercuri

Viitorul Axintele - (+) CFR Cluj 0-2

A marcat: Dore '26, '350

SC Bacau - (+) Ceahlaul Piatra Neamt 1-5 dupa prelungiri

Au marcat: Cainari '68 / Marc '90+4, Pavel '91, Popadiuc '99, '103, '111

Chindia Targoviste - (+) FC Brasov 1-3

Au marcat: Dobre '62 / L. Ganea '31, Diogo '43, H. Popa '73

Unirea Jucu - (+) Petrolul Ploiesti 0-3

Au marcat: Astafei '24, '57, Nkoyi '31

Fortuna Poiana Campina - (+) Dinamo Bucuresti 2-5 dupa prelungiri

Au marcat: Cioinac '51, Munteanu '72 / Rotariu '61, '63, '111, Bilinski '91, '96

Joi

Sageata Navodari - (+) FC Viitorul 0-3

Au marcat: R. Marin '31, Nedelcu '62, Ursu '66 (autogol)

FC Caransebes - (+) CS Universitatea Craiova 1-2

Au marcat: Lupu '24 / Gosa '20 (autogol), Ferfelea '69

FC Bihor - (+) Universitatea Cluj 1-1, 4-5 la loviturile de departajare

Au marcat: Sorian '85 / Boutadjine '57

(+) CS Mioveni - Astra Giurgiu 3-1

Au marcat: Stoica '19, Popa '42, Marzeanu '90 / Cristescu '17

ACS Berceni - (+) Steaua Bucuresti 0-3

A marcat: Iancu '75, '90, '90+4.

Echipele precedate de semnul (+) s-au calificat in optimile de finala ale Cupei Romaniei.