Ioan Niculae, finantatorul gruparii Astra Giurgiu, a fost sanctionat cu sase luni de suspendare si 10.000 de lei penalitate sportiva de Comisia de Disciplina a FRF pentru declaratii jignitoare la adresa arbitrilor, in urma unei sesizari formulate de CCA, conform Mediafax.

Ioan NiculaeFoto: Agerpres

"In baza art. 52.b din RD se sanctioneaza paratul Ioan Niculae cu suspendare 6 (sase) luni si i se aplica o penalitate sportiva de 10.000 lei", se arata pe site-ul oficial al FRF.

Niculae a facut declaratii jignitoare la adresa centralului Istvan Kovacs dupa meciul CFR Cluj - Astra Giurgiu, scor 4-1, din etapa a VII-a a Ligii I. Finantatorul afirma atunci ca la un "Campionat Mondial la smecherie" Kovacs ar fi in primele trei pozitii sau chiar pe prima.

Conform articolului 52 (comportarea jignitoare, calomnioasa si declaratii care afecteaza imaginea fotbalului), alineatul 2, litera b din Regulamentul Disciplinar, la urmatoarea abatere a lui Ioan Niculae, clubul Astra Giurgiu va fi sanctionat cu scaderea a trei puncte in clasamentul Ligii I.