Theo Zwanziger, membru in Comitetul Executiv al FIFA, a precizat, intr-un interviu pentru Sport Bild, ca nu crede ca Mondialul din 2022 se va disputa in Qatar, informeaza Reuters. Oficialul forului mondial a precizat si motivele pentru care crede ca turneul final nu se va disputa pana la urma in Qatar.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Eu cred pana la final ca editia Cupei Mondiale din 2022 nu va avea loc in Qatar. Medicii spun, si eu am insistat asupra acestui punct din protocol, ca nu pot garanta ca o Cupa Mondiala se poate tine vara in aceste conditii", a precizat Theo Zwanziger.

"Poate vor fi in stare sa puna aer conditionat pe stadioanele unde se vor juca meciurile, dar o Cupa Mondiala nu se tine doar pe arene" - Theo Zwanziger.

"Exista de asemenea suporteri care vin din toata lumea si care vor fi afectati de caldura. Primul incident care va pune in pericol viata unei persoane va face obiectul unei anchete. Si nimeni din Comitetul Executiv nu ar vrea sa raspunda pentru asta", a completat Zwanziger.

In acelasi timp, statul din Golf trebuie sa faca fata acuzatiilor de coruptie in procesul de atribuire a Cupei Mondiale, dupa ce Sunday Times a sustinut, la inceputul lunii iunie, ca se afla in posesia a mii de e-mail-uri si a altor documente care atesta plati efectuate de Bin Hammam, un fost inalt responsabil al sportului din Qatar, catre reprezentanti ai fotbalului international pentru obtinerea susţinerii candidaturii tarii sale, informeaza Mediafax.