Primaria Capitalei a achizitionat un sistem de lampi cu raze ultraviolete pentru a spori durata de viata a gazonului Arenei Nationale, covorul de iarba urmand a fi schimbat inaintea partidei Romania - Ungaria, din preliminariile Euro 2016, informeaza Mediafax.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

"Stadionul apartine primariei si este un grafic de lucrari. S-a achizitionat acel sistem cu unde ultraviolete pentru a creste durata de viata a gazonului. Si gazonul va fi schimbat. Va fi un gazon foarte bun. PAna la meciul cu Ungaria va fi schimbat, astea sunt informatiile pe care le am" - Razvan Burleanu, presedintele FRF.

Oficialii primariei doreau achizitionarea unui astfel de sistem de iluminare, dar si al unuia de microclimat inca din 2011, cand Arena Nationala a primit dreptul de organizare a finalei Ligii Europa din 2012.

"Am o intalnire cu suporterii echipei nationale pentru ca trebuie sa pregatim meciul cu Ungaria, pentru ca Romania se poate afla in situatia ca la meciul urmator sa joace cu usile inschise. Vedem ce dezavantaje iti poate aduce o astfel de situatie. Cred ca nu avem nevoie de asa ceva. Nu imi asum ca ii pot potoli, dar trebuie sa ajungem la un consens. Si suporterii sufera si federatia sufera atunci cand joci cu portile inschise", a adaugat Burleanu.

Romania vs Ungaria, din preliminariile pentru Euro 2016, se va disputa pe 11 octombrie, pe "Arena Nationala" din Bucuresti.