Presedintele FRF, Razvan Burleanu, a declarat, luni, intr-o conferinta de presa, ca obiectivul sportiv imperativ al echipei nationale este calificarea la Campionatul European din 2020, competitie la care orasul Bucuresti a fost ales drept gazda pentru patru partide, informeaza Mediafax.

Razvan BurleanuFoto: AGERPRES

"Bucurestiul a fost inscris in aceasta lista onoranta de tari care vor gazdui aceasta competitie extrem de onoranta pentru intreaga Europa. E o sansa pentru Romania sa putem sa traim alaturi de suporteri acel sentiment al unitatii. E o sansa pentru ca acest eveniment va contribui decisiv la ceea ce inseamna vizibilitatea fotbalului in Romania. Va aduce fotbalul cat mai aproape de oameni, sa-l aducem in preocuparile copiilor nostri. E o sansa ca Romania sa se faca cunoscuta in constiinta europenilor cu lucruri bune. E o sansa uriasa pentru ca Euro 2020 ne va da forta sa crestem, sa mai urcam o treapta in ceea ce numim procesul de europenizare. Avem tinte foarte clare de indeplinit. Dincolo de obiectivul sportiv, ca trebuie sa ne calificam si acesta este un obiectiv imperativ, avem obiective de performanta, pe care atat Guvernul, cat si primaria si FRF va trebui sa le indeplineasca. Am toata increderea ca putem face fata acestei provocari", a declarat Razvan Burleanu.

Întrebat ce merit a avut fostul presedinte al FRF, Mircea Sandu, în obtinerea organizarii de meciuri la Euro 2020, Burleanu a spus ca nu a contestat niciodata implicarea vechii conduceri de la Casa Fotbalului. "Nu m-ati auzit niciodata sa fi contestat implicarea pe care vechea administratia a avut-o in acest proiect. In schimb acest proiect nu s-ar fi realizat daca Michel Platini nu ar fi realizat acest proiect inovator pentru Europa. Un merit deosebit l-a avut Guvernul Romaniei", a mai spus presedintele FRF.

Bucurestiul a fost desemnat, vineri, la Geneva, de membrii Comitetului Executiv al UEFA, sa gazduiasca, pe Arena Nationala, patru meciuri, trei din faza grupelor si unul din optimile de finala, in cadrul turneului final al Campionatului European de fotbal din 2020, alaturi de alte 12 orase.