Steaua a invins vineri cu un scor de tenis - 6-0 - formatia AaB Aalborg, in prima etapa a Grupei J a Ligii Europa si si-a egalat astfel cea mai categorica victorie din istoria participarilor in cupele europene.

Claudiu Keseru, hat-trick impotriva lui AalborgFoto: Agerpres

In plus, Claudiu Keseru a reusit cel mai rapid hat-trick din istoria formatiei - 11 minute.

Au marcat: Sanmartean (51'), Raul Rusescu cu o dubla (59' si 73') si Keseru cu un hat-trick (65', 71' si 73'). Vezi aici principalele momente ale meciului.

Rezumatul celor sase goluri:

Rezumatul video poate fi urmarit si pe site-ul UEFA.

Steaua a mai castigat o singura data in istorie cu scorul de 6-0 in cupele europene, informeaza Mediafax. Se intampla in primul tur al Cupei Cupelor, sezonul 1979-1980, cand gruparea bucuresteana invingea, pe teren propriu, formatia elvetiana Young Boys Berna.

De asemenea, aceasta este cea mai categorica victorie a Stelei in cupele europene dupa 1989. Pana acum, Steaua mai inregistrase o victorie cu 5-0, in turul I al Cupei Cupelor, editia 1990/1991, contra nord-irlandezilor de la Glentoran Belfast.

Cea mai categorica victorie a unei echipe romanesti in cupele europene a fost realizata de Dinamo Bucuresti, care a invins, pe teren propriu, cu scorul de 11-0, formatia nord-irlandeza Glentoran Belfast, in sezonul 1973-1974 al Cupei Camonilor Europeni.