​Fostul impresar Ioan Becali, fostul oficial dinamovist Cristian Borcea si tehnicianul Liviu Ciobotariu se numara printre persoanele trimise in judecata in Belgia, intr-un dosar in care acuzatiile sunt de spalare de bani, fals, uz de fals si plati fictive, informeaza cotidianul Le Soir, conform Mediafax.

Ioan Becali (imagine arhiva)Foto: AGERPRES

Potrivit sursei citate, Camera Consiliului din Liege a decis trimiterea in judecata a fostului presedinte al clubului Standard Liege, Luciano D'Onofrio, alaturi de alti peste 26 de acuzati, între care fosti conducatori ai gruparii belgiene, impresari si fotbalisti.

Lista celor 26, pe care se afla si persoane juridice, este urmatoarea: Luciano D'Onofrio, Maurizio Delmenico, Pierre Delahaye, Jean-René Angeloglou, Cristi Borcea, Michel Verschueren, Alphonse Costantin, Reto Stiffler, Ivica Dragutinovici, Joseph Enakarhire, Miljenko Mumlek, Sambegou Bangoura, Liviu Ciobotariu, Ivica Mornar, Ioan Becali, Stanimir Prelici, Daniel Evrard, Alfred-Raoul Kibembe, Laurent Dechaux, Jurica Selak, Standard Liege, SA Alalunga Anstalt, International Agency for Marketing, RSC Anderlecht ASBL, Kick International Agency BV, Mondial Service International.

Liviu Ciobotariu a declarat, la Realitatea TV, ca a fost chemat la DNA (in 2009) in legatura cu acest dosar si ca a dat declaratii in calitate de martor in fata procutorilor belgieni.

Potrivit Le Soir, majoritatea inculpatilor a hotarat sa conteste decizia de trimitere in judecata, astfel ca solicitarile lor urmeaza sa fie analizate.

Cazul dateaza de peste zece ani si au fost necesari opt ani de cercetari.

Liviu Ciobotariu a fost transferat din Romania la Standard Liege in anul 2000.

Ioan Becali si Cristian Borcea se afla in prezent in inchisoare, ei fiind condamnati în Romania in dosarul transferurilor de jucatori.