​​Romania debuteaza duminica in preliminariile pentru Campionatul European din 2016, tricolorii urmand sa intalneasca Grecia, in deplasare. Prima reprezentativa a Romaniei nu a mai ajuns la un turneu final european de sase ani, iar obiectivul lui Victor Piturca este unul clar: calificarea. Meciul de pe stadionul "Karaiskakis" va fi in direct pe TVR1 si LiveText pe HotNews.ro de la ora 21:45 (un detaliu important - se va juca fara spectatori).

Victor PiturcaFoto: HotNews / DP

Echipe probabile:

Grecia: Karnezis - Torosidis, Manolas, Sokratis, Holebas - Samaris, Tachtidis, Kone - Salpingidis, Mitroglou, Samaras

Romania: Tatarusanu - Tamas, Dr. Grigore, Chiriches, Rat - Hoban, Pintilii - Chipciu, Bogdan Stancu, Maxim - Marica.

Arbitru: M. Clattenburg, ajutat de M. Mullarkey si S. Beck (toti din Anglia)

Se mai disputa in grupa noastra:

Ungaria - Irlanda de Nord (19:00)

Feroe - Finlanda (21:45)

Grupa F: Grecia (cap de serie), Romania, Ungaria, Finlanda, Irlanda de Nord, Insulele Feroe.

Ce a spus Claudio Ranieri:

"Ma bucur ca Mutu nu va juca. E copilul meu, ne-ar fi pus probleme! La fel ca Adrian Ilie sau Chivu, alţi fosti elevi de-ai mei, fotbalisti excelenti. Voi, Ungaria, Finlanda si Irlanda de Nord sunteti echipele cu care ne batem la calificare. Echilibru, sunteti toate peste Feroe" - Claudio Ranieri.

Ce a spus Victor Piturca:

"Un meci extrem de important pentru ambele echipe. Important este un rezultat pozitiv pentru duminica seara, pentru a avea un tonus si un moral bun pentru meciurile care urmeaza.

Momentul este bun pentru naționala Romaniei pentru ca Grecia a participat la CM 2014 si are destui jucatori care nu au meciuri in picioare. Ei sunt luptatori si pot juca la un nivel bun. Am incredere in jucatorii mei ca putem sa plecam cu un rezultat bun dupa meciul din Grecia. Meciul se va juca in teren, echipa care va fi pregatita mai bine si care va prinde un moment mai bun, va avea castig de cauza" - Victor Piturca.

Meciul dintre Grecia si Romania se va disputa pe 7 septembrie, de la ora 21:45, pe stadionul Karaiskakis, urmand sa fie LiveText pe HotNews.ro.