Romania va debuta impotriva Greciei in preliminariile pentru Campionatul European din 2016. Meciul se va disputa duminica, fara spectatori, urmand sa inceapa la ora 21:45. "Avem o presiune in plus, mai ales dupa ce am ratat calificarea la Mondial", a precizat Victor Piturca, intr-o conferinta de presa care a avut loc sambata.

Victor PiturcaFoto: HotNews / DP

Despre partida cu elenii

"Un meci extrem de important pentru ambele echipe. Important este un rezultat pozitiv pentru duminica seara, pentru a avea un tonus si un moral bun pentru meciurile care urmeaza.

Momentul este bun pentru naționala Romaniei pentru ca Grecia a participat la CM 2014 si are destui jucatori care nu au meciuri in picioare. Ei sunt luptatori si pot juca la un nivel bun. Am incredere in jucatorii mei ca putem sa plecam cu un rezultat bun dupa meciul din Grecia. Meciul se va juca in teren, echipa care va fi pregatita mai bine si care va prinde un moment mai bun, va avea castig de cauza" - Victor Piturca.

Ultima sansa pentru unii dintre jucatori pentru a ajunge la un turneu final

"Grecii au participat cam la toate turneele finale din ultimul timp. Din pacate, Romania nu. Pentru unii jucatori ar fi ultima sansa sa prinda un turneu final. Pentru cei mai tineri ar fi ceva extraordinar" - Victor Piturca.

Despre schimbarea antrenorului grecilor

"Vom vedea dupa meciul de maine seara daca e un avantaj schimbarea antrenorului. Ar trebui sa fie un mic vantaj plecarea lui Santos. El cunostea bine jucatorii. Ranieri mai are timp pana va evalua valoarea jucatorilor. Toti jucatorii eleni vor sa ii demonstreze ca sunt fotbalisti pe care se poate baza si care pot fi utilizati in echipa nationala" - Victor Piturca.

Piturca: "As fi vrut sa jucam cu public"

"In primul moment am putea sa credem ca avem avantajul ca ei nu dispun de aportul publicului, care i-a dus de multe ori spre victorie. Am avut o experienta practica, la Budapesta, unde am jucat fara public si nu ne-am putut ridica la nivelul cerut. As fi vrut acum in Grecia sa fie public, deoarece fara el nu va exista spectacol in tribune" - Victor Piturca.

"Poate nu joaca nimeni cu numarul 10"

"In momentul cand ratezi o calificare, exista o presiune in plus. Nu cred ca este un impediment ca acum sa jucam la nivel inalt. Consider ca presiunea poate fi si pozitiva, dar da, exista presiune pe noi. Din echipa de start de maine seara vor face parte putini jucatori care au participat la cele doua jocuri. Stilul de joc al Romaniei nu se poate schimba de la un meci la altul. Am jucat la un anumit nivel cele doua jocuri, acum ne vom ridica la un alt nivel, pentru ca altfel nu vom putea sa obtinem un rezultat pozitiv" - Victor Piturca.

Meciul dintre Grecia si Romania se va disputa pe 7 septembrie, de la ora 21:45, pe stadionul Karaiskakis, urmand sa fie LiveText pe HotNews.ro.