Petrolul Ploiesti a pierdut partida tur de pe teren propriu cu Dinamo Zagreb, scor 1-3, in prima mansa a play-off-ului Europa League. Ploiestenii au dominat in cea mai mare partida, dar au primit doua goluri pe finalul partidei.

  • Razvan Lucescu: Putem marca 3 goluri la Zagreb
  • Contra, contesta tactica folosita de Razvan Lucescu: "Nu stiu daca Albin are probleme de n-a fost titular. La Iasi a fost la fel de bun ca anul trecut. Apoi, cum sa-l pui sa joace in dreapta? Niciodata nu poate juca acolo. L-a trecut pe Teixeira in centru si pe Mustivar un pic in dreapta. Aici au pierdut controlul jocului. Eu as fi jucat cu Teixeira in dreapta, Albin in centru si Mutu in partea stinga." (Dolce Sport)

Cop a deschis scorul pentru Croati din lovitura de la 11 m, dar Tamuz a restabilit egalitatea in urma unei frumoase actiuni persoane (min 45).

Petrolul a fortat victoria, iar croatii au profitat de spatiile libere lasate in aparare si acelasi Cop (min 80) a dus scorul la 2-1 cu o lovitura de cap din careul mic dupa un contraatac perfect.

Machado a inscris superb din lovitura libera chiar in ultimul minut de joc (90+5), iar sansele elevilor lui Lucescu jr. de a accede in grupe scad dramatic.

Petrolul l-a pierdut in finalul partidei si pe fundasul central Geraldo Alves care a luat cartonasul rosu.

0-1: La un corner de pe dreapta al oaspetilor, Mutu a comis un hent dupa centrarea lui Ivo Pinto, iar lovitura de la 11 metri a fost transformata de Cop.

1-1: Toto Tamuz a avut o actiune frumoasa in partea stanga a careului mare advers, a driblat doi adversari, a patruns in careu si a plasat mingea in dreapta portarului oaspetilor.

1-2: Bine lansat pe partea dreapta, Ivo Pinto a centrat ideal din tusa, iar Cop a reluat cu capul de la 8-9 metri de poarta lui Pecanha.

1-3: Machado a stabilit scorul final dintr-o lovitura libera de la 18 metri. (Mediafax)

Petrolul:

1 Pecanha(GK)- Alcenat; Geraldo Alves; Gerson; Fanchone- Hoban; Priso; Filipe Teixeira; De Lucas -Mutu(C);Tamuz

Dinamo Zagreb:

Eduardo(GK) - Simunic(C); Simunovic; Ivo Pinto; Antolic-Ademi; Pivaric; Brozovic; Soudani-Wilson Eduardo; Cop

Europa League: O Lyon- Astra Giurgiu 1-2 Fatai si Budescu consfintesc o victorie uriasa pentru Astra