Presedintele Consiliului de Administratie al FC Steaua, Valeriu Argaseala, a declarat, joi, ca fundasul Florin Gardos a fost transferat la gruparea engleza Southampton, campioana Romaniei urmand sa primeasca 6,8 milioane de euro, potrivit Mediafax.

Florin GardosFoto: HotNews / DP

"Gardos a plecat azi dimineata, avea in mana contractul semnat intre cluburi, au batut palma, a semnat cu englezii. Contractul nostru este semnat si de ei in original. De azi e jucatorul lui Southampton. Negocierile s-au terminat, problema a fost doar ca trebuia sa mearga acolo. L-au mai testat de dimineata si la ora asta a semnat contractul. Ei sunt foarte multumiti de modul in care au colaborat cu noi. Florin a fost dorit de Ronald Koeman si el si-a dorit sa ajunga Premier League. Pentru Steaua suma primita a fost in jur de 6,8 milioane de euro. Este o suma care se supune regulamentului international, din care trebuie retinuta suma pentru mecanismul de solidaritate" , a spus Argaseala la Digi Sport.

In urma acestui transfer, Florin Gardos a devenit al doilea jucator roman care evolueaza la Southampton, dupa Dan Petrescu, in perioada 2001/2002.

Fundasul a declarat, joi, dupa ce a semnat un contract valabil pana in 2018 cu gruparea Southampton, ca aceasta este una dintre cele mai fericite zile din viata sa si cel mai mare pas din cariera, informeaza site-ul oficial al clubului englez.

"Aceasta este una dintre cele mai fericite zile din viata mea. Este cel mai mare pas din cariera mea de pana acum. Venirea in Premier League este o oportunitate foarte mare pentru mine, iar Southampton a avut un sezon foarte bun, astfel ca nu a fost o decizie dificila. Prima impresie pe care mi-a facut-o clubul este foarte buna. Este o diferenta foarte mare intre ce aveam acasa si ce este aici. Am spus mereu ca sa vin in Premier League ar fi un vis devenit realitate si din fericire acest vis s-a implinit acum" , a spus Gardos, potrivit Mediafax.

Tehnicianul Ronald Koeman s-a declarat incantat de aducerea lui Gardos la Southampton. "Sunt foarte fericit sa-l am pe Florin aici. E inca un jucator tanar, asa ca poate creste si mai mult. De la inceput, de cand Lovren a parasit clubul, i-am acordat multa atentie lui Florin. Toata lumea stie marile nume si marii jucatori, dar e intotdeauna mai greu sa gasesti pe cineva care nu e atat de cunoscut. Informatiile pe care clubul mi le-a dat despre el au fost foarte bune. Pentru acum si pentru viitor avem un foarte bun fundas central", a afirmat Koeman.