Jucatoarea ceha Lucie Safarova, locul 17 WTA si cap de serie numarul 16, a invins-o, miercuri, cu scorul 6-4, 6-2, pe Zarina Dias din Kazahstan, locul 52 WTA, in turul al doilea al turneului Premier 5 de la Cincinnati si va juca impotriva Simonei Halep in faza urmatoare a competitiei, potrivit Mediafax.

Simona HalepFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

UPDATE Halep a anuntat pe pagina sa de Facebook ca meciul impotriva lui Lucie Safarova are loc de la ora 18.00. "Urmatorul meu meci va fi la 18.00, ora Romaniei. Ma astept la un meci greu, dar sunt pregatita sa lupt pentru el! Tineti-mi pumnii!"

Safarova a avut nevoie doar de o ora si 11 minute pentru a castiga meciul cu jucatoarea venita din calificari, care le eliminase anterior pe Monica Niculescu si Irina-Camelia Begu. Halep si Safarova s-au intalnit de trei ori pana acum, scorul fiind de 2-1 in favoarea romancei.

Ultima lor partida a avut loc in turul al doilea al turneului de la Indian Wells, cand Halep a castigat, cu scorul 6-2, 4-6, 6-4. Tot in trei seturi si tot in favoarea actualei ocupante a locului 2 WTA s-a incheiat si partida din 2013, din semifinalele turneului de la Nurnberg, scor 6-3, 0-6, 6-2.

Singura victorie a sportivei din Cehia a fost inregistrata in 2011, in turul doi al turneului de la Toronto, scor 6-2, 6-4. Cel mai probabil, partida dintre cele doua jucatoare va avea loc joi.

Simona Halep, locul 2 WTA, s-a calificat, marti, in optimile de finala ale turneului cu premii in valoare totala de 2,5 milioane de dolari, dupa ce a trecut in turul doi, cu scorul de 6-4, 6-2, de sportiva belgiana Kirsten Flipkens, locul 54 WTA.