Xavi Hernandez a precizat, marti, intr-o conferinta de presa, ca se retrage de la echipa nationala a Spaniei. "Aceasta etapa din viata mea s-a incheiat. De astazi devin doar un simplu suporter al primei reprezentative", a spus mijlocasul, citat de jurnalistii de la AS.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

"Nu se va schimba nimic, mai am doi ani de contract si raman jucatorul Barcelonei. Doar mi-am schimbat decizia. Apropiatii mei sunt fericiti, familia, prietenii, ei considera ca am luat o decizie buna" - Xavi Hernanez.

"La club voi da in continuare totul pentru a ramane important in echipa. Multumesc Federatiei si tuturor apropiatilor nationalei, am petrecut clipe minunate la lot si ma voi gandi la ele multi ani de acum inainte. Sunt foarte mandru si le urez toate cele bune. De acum inainte voi deveni fan al echipei nationale. Eu i-am zis lui Vicente Del Bosque dupa Euro 2012 ca as vrea sa ma retrag. Turneul din Brazilia a fost o dezamagire mare la nivel de echipa si pentru mine personal. A fost dureros sa nu joc in partida decisiva cu Chile, asta nu o pot ascunde" - Xavi Hernandez.

Jucatorul Barcelonei a imbracat tricoul nationalei Spaniei de 133 de ori, reusind 13 goluri.

In varsta de 34 de ani, Xavi a participat cu Spania la Mondialul din Brazilia, acolo ibericii nu s-au calificat din grupe. Fotbalistul a imbracat pentru prima data tricoul "La Roja" in anul 2000.

Alaturi de Spania, Xavi a participat la Jocurile Olimpice din 2000, la CM 2002, Euro 2004, CM 2006, Euro 2008, Cupa Confederatiilor (din 2009 si din 2013), CM 2010, Euro 2012 si CM 2014.

A castigat titlul mondial in 2010 si titlul european in 2008 si 2012.

Vezi aici un material dedicat lui Xavi: