Omul de afaceri moldovean Valerii Moraru a semnat joi un contract prin care devine noul patron al clubului de fotbal Rapid Bucuresti, anunta Gazeta Sporturilor. Moraru este, alaturi de sotia sa, actionarul majoritar al companiilor Azuga Waters si Perla Covasnei (fosta fabrica de bere Azuga).

Potrivit Gsp, Valerii Moraru si a promis ca va vira in contul clubului suma de 500.000 de euro acum, urmata de inca o jumatate de milion inainte de retur.

Potrivit Top 300 Capital, familia Moraru detine active cotate la circa 35 de milioane de euro.

Potrivit ziarului Timpul din Republica Moldova, Valerii Moraru era, in 1990, doctorand in pedagogie la Sankt Petersburg. Sotii Violeta si Valerii Moraru au intrat in afaceri la inceputul anilor 90 in Rusia - in domeniul bauturilor alcoolice, al hartiei si comertului. Dupa vanzarea acestei afaceri, in 1996, ei au inceput alte afaceri in Republica Moldova, in domeniul sticlariei, vinificatiei si producerii de nutreturi (Fabrica de sticla Cristal Flor, Combinatul de Produse Cerealiere si Fabrica de vinuri Basa Vin Grup), toate reunite in holdingul Larga Vin. In anul 2000, au venit in Romania, unde au cumparat primele actiuni la Bere Azuga, de la cetateanul german Friedrich Ipsen, care preluase compania la privatizarea din 1999. Din 2001, familia Moraru a tot cumparat actiunile producatorului Bere Azuga, pana in 2006, cand a devenit actionar majoritar.