Tehnicianul Luiz Felipe Scolari a fost demis de la nationala Braziliei, in noaptea de duminica spre luni, la cateva ore dupa sfarsitul Mondialului si dupa ce echipa sa s-a plasat pe pozitia a patra, a anuntat luni dimineata presa braziliana, citata de AFP.

Luiz Felipe ScolariFoto: AGERPRES

Duap infrangerea suferita sambata de gazda Cupei Mondiale de Fotbal, in "finala mica", in fata Olandei (scor 3-0), "Felipao" a declarat ca o decizie privind soarta sa la conducerea echipei ii revine presedintelui Confederatiei Braziliene de Fotbal, Jose Maria Marinto.

Presa braziliana a cerut "capu" selectonerului dupa aceasta a doua "umilinta", dupa infrangerea in fata Germaniei (scor 7-1) din semifinala CM Brazilia 2014, cea mai grava infrangere din istoria echipei.

Mediafax informeaza, citand presa braziliana, ca odata cu Scolari pleaca de la nationala Braziliei tot staful tehnic, inclusiv coordonatorul Carlos Alberto Parreira.

Reprezentativa Braziliei a incheiat pe locul patru turneul final al Cupei Mondiale.

Bilantul lui Scolari la conducerea nationalei Braziliei, in perioada noiembrie 2012 - iulie 2014, cuprinde 19 victorii, sase remize si patru infrangeri.