FC Barcelona a anuntat pe site-ul sau oficial ca a ajuns la un acord cu FC Liverpool pentru atacantul Luis Suarez, acesta urmand sa fie jucatorul catalanilor pentru urmatoarele cinci sezoane.

Luis SuarezFoto: fcbarcelona.com

"Luis Suarez este unul din cei mai eficienti atacanti din fotbalul european. De cand a devenit profesionist (sezonul 2005/2006) a inscris in fiecare sezon cel putin zece goluri în campionat, fie ca a jucat la Groningen, Ajax sau Liverpool. Jucatorul de 27 de ani vine pe Camp Nou in calitate de detinator al Ghetei de Aur, dupa ce a inscris 31 de goluri pentru Liverpool in sezonul trecut", se precizeaza pe site-ul oficial al Barcelonei.

Conform jurnalistilor iberici, suma platita de Barcelona pentru Suarez se situeaza undeva in 75 si 81 de milioane de euro.

In varsta de 27 de ani, Luis Suarez a evoluat de-a lungul timpului pentru echipele Nacional, Groningen, Ajax si Liverpool.

Atacantul din Uruguay a fost implicat recent intr-un scandal de proportii la CM de fotbal din Brazilia, acolo unde l-a muscat pe Giorgio Chiellini, fundasul Italiei. Suarez a fost suspendat timp de patru luni din toate competitiile, astfel ca Barcelona il va putea folosi doar din luna octombrie a acestui an.