Atacantul olandez Arjen Robben a declarat, miercuri, la Sao Paulo, ca este foarte mandru de coechipierii sai, care au dat totul la Cupa Mondiala din Brazilia, unde Olanda a fost eliminata in semifinale de Argentina, scor 2-4, la loviturile de departajare, sustine Mediafax.

Arjen RobbenFoto: fifa.com

"Este foarte greu sa pierzi cand esti atat de aproape de scopul final. Insa ceea ce am reusit in Brazilia este incredibil. Nimanui nu i se poate imputa nimic. Toata lumea a facut treaba foarte buna. Meciul pentru locul trei? Sincer, nu este titlul care ma interesa. Este foarte greu sa pierzi la loviturile de departajare", a declarat Robben.

Wesley Sneijder a afirmat ca Olanda merita mai mult, subliniind ca argentinienii au mizat pe loviturile de departajare: "Am facut un joc bun si meritam mai mult. Nu am reusit sa marchez la loviturile de departajare si este pacat. Insa este regretabil ca nu ne-am fructificat ocaziile în cele 120 de minute de joc".

Reprezentativa Argentinei s-a calificat in finala Cupei Mondiale, dupa ce a invins, miercuri, la Sao Paulo, cu scorul de 4-2, la loviturile de departajare, selecţionata Olandei, in semifinalele competitiei.

La finalul celor 90 de minute de joc si a celor doua reprize de prelungiri, scorul a fost egal, 0-0.

La loviturile de departajare pentru Argentina au transformat Messi, Garay, Aguero si Maxi Rodriguez.

Pentru Olanda au inscris Robben si Kuyt, in timp ce Vlaar si Sneijer au ratat.

In finala Cupei Mondiale, Argentina va intalni Germania, iar Olanda va juca pentru locul trei in compania Braziliei.