Partida incredibila dintre Brazilia si Germania a lasat razboiul si politicul in plan secund si tine capul de afis al presei internationale. Bild le multumeste jucatorior germani pentru o seara incredibila "Danke. Wir lieben euch". "7. Fotbal-miracol" titreaza Frankfurter Allgemeine. "Germania demoleaza Brazilia", scrie Deutsche Welle.

Dezastrul brazilianFoto: Colaj foto

"Brazilia, zdrobita de Germania, isi vede ucis visul de a cuceri trofeul la ea acasa", scriu brazilienii de la ZH Esportes. Si Supersportes titreaza "Brazilia, umilita de Germania la Belo Horizonte".

L'equipe publica poza lui David Luiz prabusit "dezastru". "De la cel mai frumos vis la cel mai rau cosmar", sintetizeaza France Football.

Un joc istoric. Niciodata o semifinala nu s-a incheiat cu o diferenta de sase goluri. Niciodata Brazilia, care din 1975 n-a mai pierdut un joc oficial acasa, nu a fost invinsa cu 7-1, noteazaGazzetta dello Sport.

Despre o "Brazilie umilita" si "o zi foarte trista" vorbeste si Corierre dello Sport.

Marca: O umilinta pentru istorie! Germania va juca finala Campionatului Mondial din Brazilia dupa ce i-a provocat selectionatei "Selecao" cea mai umilitoare infrangere.

AFP face o comparatie intre pierderea de catre brazilieni a titlului mondial in 1950 cand erau tara gazda si aveau nevoie doar de un egal in ultimul meci cu Uruguay (n.r. nu s-a jucat pe sistem eliminatoriu ci s-a constituit o grupa finala din 4 echipe: Brazilia, Uruguay, Suedia si Spania) si infrangerea din aceasta seara

Si presa de peste Ocean acorda spatii ample partidei. "Brazilia, naucita de Germania in semifinala", scrie The New York Times.