Un om de afaceri italian, apropiat fostului manager sportiv al FC Rapid, Renzo Rossi, a semnat o optiune de cumparare a pachetului majoritar de actiuni detinut de Adrian Zamfir la gruparea giulesteana, sustine Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Investitorul a carui identitate este protejata de o clauza de confidentialitate a avut mai multe intalniri cu actionarul Adrian Zamfir, in cadrul carora a negociat detaliile preluarii gruparii giulestene. Optiunea de cumparare a clubului a fost semnata de cei doi inainte de aflarea solutiei Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, lucru care confirma faptul ca omul de afaceri italian era dispus sa preia FC Rapid chiar si in Liga a II-a.

Potrivit documentului, investitorul este interesat de preluarea intregului pachet detinut de Zamfir, reprezentand 99,72 % din actiunile clubului.

Sursa citata a explicat ca preluarea clubului de catre cei patru suporteri rapidisti, anuntata la 31 mai, nu s-a oficializat. In momentul de fata, conform Registrului Comertului, structura actionariatului SC FC Rapid SA, societatea care administreaza clubul giulestean, este urmatoarea: Adrian Zamfir - 99,72 %, Asociatia Fotbal Club Rapid - 0,25 % si Jean Valvis - 0,003 %.

Actionarul majoritar al FC Rapid, Adrian Zamfir, a demisionat la 19 mai din functia de administrator special si din cea de presedinte al Consiliului de Administratie al clubului, la solicitarea conducerii tehnice si a jucatorilor.

Zamfir, care a preluat gratis gruparea FC Rapid la 8 iulie 2013 de la George Copos, a avut in ultimele sase luni mai multe tentative de a ceda pachetul de actiuni al clubului giulestean, însa toate au esuat.

Gruparea FC Rapid a castigat, luni, la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, litigiul cu Federatia Romana de Fotbal, forul de la Lausanne acordand licenta clubului giulestean pentru editia 2014-2015 a Ligii I.

De asemenea, FRF a fost obligata de TAS la plata unor despagubiri catre FC Rapid in valoare de 12.000 de franci elvetieni, reprezentand taxe de judecata.