Fostul fotbalist Andrei Margaritescu a fost condamnat, vineri, la trei ani de inchisoare cu suspendare, in timp ce in cazul fostului jucator Cristi Munteanu s-a dispus incetarea procesului penal pornit impotriva sa, dupa ce acesta s-a impacat cu partea vatamata, informeaza Mediafax.

Cristi Munteanu / Andrei MargaritescuFoto: Colaj / Sursa foto: Agerpres

Cei doi fosti dinamovisti au scapat, astfel, de inchisoare cu executare in dosarul in care au fost acuzati de procurori ca au facut afaceri cu o masina declarata furata. Curtea de Apel Bucuresti il condamnase pe Cristi Munteanu la cinci ani de inchisoare cu executare, iar pe Andrei Margaritescu tot la trei ani de inchisoare cu suspendare.

Pe de alta parte, David Cosmin Rotundu a fost gasit vinovat de infractiunea de complicitate la tentativa de inselaciune de instanta suprema, care a decis sa schimbe pedeapsa de 10 ani si sase luni de inchisoare, data de Curtea de Apel Bucuresti, astfel incat el va executa in final patru ani si 11 luni de inchisoare.

De asemenea, medicul Alexandru Cristian Mircea Magherescu a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu suspendare, Cristinel Antonio Enache la un an de inchisoare cu suspendare, Adrian Mihai Radu la doi ani si opt luni de inchisoare cu suspendare, pe sotia sa, Bianca Radu, la doi ani sub supraveghere pentru fapta de tainuire, iar Bogdan Treveleanu la o pedeapsa de doi ani inchisoare cu suspendare.

Sentinta data de Inalta Curte de Casatie si Justitie este definitiva.

Instanta a mai dispus restituirea autoturismului marca Audi A8 catre partea civila SC Siluten Doris Company SA.

Procurorii i-au acuzat pe Andrei Margaritescu si pe Cristi Munteanu ca sunt "dobanditori de drept ai unei masini furate", despre care "aveau in mod clar cunostinta ca face obiectul unei infractiuni de furt".

Totodata, procurorii l-au acuzat in acest dosar si pe Alexandru Magherescu, fostul proprietar al unui autoturism Audi A8 care figura ca fiind furat in actele politiei, folosit de Andrei Margaritescu si de Cristi Munteanu.

Magherescu era acuzat ca i-a dat masina Audi A8, in urma cu aproximativ doi ani, fostului portar dinamovist Cristi Munteanu, pentru aproximativ 10.000 de euro. Ulterior, omul de afaceri a declarat masina furata, pentru a incasa asigurarea pe ea.

Surse judiciare mai spuneau ca, dupa ce a tinut o perioada masina Audi A8 luata de la Magherescu, Cristi Munteanu a reusit, cu complicitatea unora dintre inculpatii din acest dosar, sa intocmeasca acte "in regula" ale masinii. La inceputul anului 2011, Munteanu i-a vandut masina colegului sau de la Dinamo Andrei Margaritescu.

In prima instanta, in 26 aprilie 2012, fotbalistii Andrei Margaritescu si Cristi Munteanu au fost condamnati de Tribunalul Bucuresti la pedepse de trei ani si, respectiv, cinci ani de inchisoare cu executare in dosarul privind inselaciuni cu masini luate in leasing. Instanta i-a condamnat pe fostul mijlocas dinamovist Andrei Margaritescu pentru tainuire si pe fostul portar al echipei de fotbal Dinamo Cristian Munteanu pentru complicitate la tentativa de inselaciune cu consecinte deosebit de grave.

Alaturi de cei doi, in acest dosar a fost condamnat medicul Alexandru Magherescu, fondatorul centrului medical Doris, din cartierul Militari, la sapte ani de inchisoare cu executare pentru tentativa la inselaciune cu consecinte deosebit de grave. Fratele acestuia, Cosmin Magherescu, a primit o pedeapsa de cinci ani de inchisoare, pentru complicitate la inselaciune cu consecinte deosebit de grave.

Totodata, instanta i-a condamnat pe Adrian Mihai Radu la o pedeapsa de cinci ani de inchisoare cu executare pentru complicitate la tentativa de inselaciune cu consecinte deosebit de grave, precum si pe sotia acestuia, Bianca Radu, la doi ani sub supraveghere pentru fapta de tainuire.

In acelasi dosar au fost condamnati de Tribunalul Bucuresti David Rotundu la sapte ani de inchisoare pentru tentativa de complicitate la inselaciune cu consecinte deosebit de grave, Cristinel Anton Enache la sapte ani de inchisoare pentru complicitate la tentativa de inselaciune cu consecinte deosebit de grave, Catalin Teodor Baleanu la cinci ani de inchisoare pentru complicitate la tentativa de inselaciune cu consecinte deosebit de grave si Bogdan Preveleanu la sase ani de detentie pentru complicitate la tentativa de inselaciune cu consecinte deosebit de grave.

Instanta a dispus atunci confiscarea autoturismului Audi A8, proprietatea lui Alexandru Magherescu, precum si a 15.000 de euro de la Rotundu, 8.000 de euro de la Enache, 7.000 de euro de la Baleanu si 1.000 de euro Radu Adrian. Magistratul Tribunalului Bucuresti a mentinut sechestrul asigurator pus pe 8.500 de lei, suma ridicata de la Rotundu si i-a restituit acestuia autoturismul Mercedes CL500. Totodata, instanta a dispus restituirea autoturismului Suzuki Swift lui Attila Lukacs si confiscarea a 1.500 de euro de la Radu si 200 de euro de la Manole.

Cristi Munteanu a cunoscut situatia masinii furate pe care dorea sa o achizitioneze, a dat dovada de perseverenta infractionala si a crezut ca poate scapa cu o pedeapsa cu suspendare, motiv pentru care a dat declaratii mincinoase la instanta, a aratat judecatorul Tribunalului Bucuresti in motivarea deciziei de condamnare.

Magistratul a precizat ca, in opinia instantei, Munteanu a avut o viziune clara asupra "situatiei frauduloase" a autoturismului pe care l-a cumparat, aratand ca "orice om normal cu o pregatire medie, cum este cazul inculpatului Munteanu", putea banui ca o masina clasa premium, cu o valoare de piata de aproximativ 90.000 de euro, nu poate fi vanduta dupa numai doi ani cu doar 31.000 de euro decat daca este stricata major sau are probleme de natura juridica.

In cazul lui Andrei Margaritescu, instanta a notat in motivare ca acesta a stiut faptul ca masina pe care a cumparat-o de la persoane indicate de Cristi Munteanu provenea dintr-o infractiune, toate probele indicand acest lucru, motiv pentru care a si incercat sa tainuiasca fapta si sa scape de autoturism.