FIFA a deschis o procedura disciplinara impotriva lui Luis Suarez, atacantul echipei Liverpool care l-a muscat pe aparatorul italian Giorgio Chiellini in timpul partidei dintre Uruguay si Italia (1-0, de la CM din Brazilia). Suarez risca doi ani de suspendare sau 24 de meciuri.

Momentul in care Suarez il musca pe ChielliniFoto: Captura YouTube

FIFA a deschis o procedura disciplinara impotriva lui Suarez

"FIFA a deschis o procedura disciplinara impotriva lui Luis Suarez. Comisia FIFA este responsabila pentru gesturi care au scapat arbitrilor in timpul meciurilor. Vom lua materiale video, declaratii si raportul arbitrilor si observatorilor pentru a oferi o decizie. Suarez si Federatia din Uruguay trebuie sa prezinte pozitia oficiala pana pe 25 iunie", spun oficialii FIFA intr-un comunicat.

"M-a muscat, e limpede, am inca urma", a declarat Chiellini la televiziunea Rai, dupa meci. "Arbitrul trebuia sa fluiere si sa ii dea cartonasul rosu, si pentru ca a simulat", a adaugat aparatorul italian.

A mai muscat de-a lungul carierei

Cariera lui Luis Suarez a fost marcata de mai multe scandaluri si controverse. In 2010, cand juca pentru Ajax Amsterdam, a fost suspendat sapte etape dupa ce a muscat un jucator de la PSV Eindhoven, Otman Bakkal. Si-a castigat atunci porecla de "Canibalul din Ajax".

De la sosirea la Liverpool, in 2012, a primit doua pedepse dure: 9 meciuri suspendare pentru insulte rasiste la adresa lui Patrice Evra (Manchester United) si alte zece etape pentru faptul ca si-a muscat un adversar de mana (Branislav Ivanovic, Chelsea).

Vezi aici momentul in care Suarez il musca pe Chiellini: