Portarul columbian Faryd Mondragon a devenit cel mai in varsta jucator care evolueaza la un turneu final al Cupei Mondiale, la 43 de ani si trei zile. Acesta a intrat pe teren in minutul 84 al partidei dintre Columbia si Japonia (4-1) si l-a depasit pe camerunezul Roger Milla. La Mondialul din 1998, Mondragon a primit un gol superb de la Adrian Ilie (Romania a invins Columbia cu 1-0).

Faryd MondragonFoto: fifa.com

Mondragon a intrat in joc in minutul 84 si a depasit recorul camerunezului Roger Milla, care a evoluat la CM din 1994 la 42 de ani, o luna si opt zile, informeaza Mediafax.

Faryd Mondragon si-a inceput cariera in 1990 la Deportivo Cali.

Mondragon a depasit cu aceasta ocazie alte doua recorduri. Niciun jucator nu a asteptat 16 ani, intre Franta-98 si Brazilia-2014, pentru a participa din nou la CM. Niciun jucator nu a evoluat la doua editii ale CM la 20 de ani distanta, asa cum este cazul lui Mondragon, care a fost prezent si la CM-94.

Reprezentativa Columbiei a incheiat pe primul loc cu maxim de puncte grupa C de la Cupa Mondiala, dupa ce a invins, marti, la Cuiaba, cu scorul de 4-1 (1-1), selectionata Japoniei, in ultima etapa.

Pentru Columbia au marcat Cuadrado '17 (penalti), Jackoson Martinez '55, '82 si James Rodriguez '90, iar pentru Japonia a inscris Okazaki '45+1.

Optimi de finala:

Brazilia - Chile

Mexic - Olanda

Columbia - Uruguay

Grecia - Costa Rica.