Victor Piturca, a declarat, selectionerul Romaniei, ca nu este mirat de calificarea reprezentativei Greciei in optimile de finala ale Cupei Mondiale, deoarece "tricolorii" au simtit forta jucatorilor eleni, informeaza Mediafax.

Victor PiturcaFoto: HotNews / DP

"Nu ma mira calificarea Greciei. Toata lumea a crezut ca vorbesc ca sa-mi gasesc scuze. Toata lumea m-a pus la zid si a zis ca echipa Greciei este imbatranita. Este o echipa puternica, solida. Joaca in interesul momentului. Indiferent cu cine joaca, evolueaza la fel.

Daca au nevoie sa atace, ataca. Cand au fost in avantaj s-au retras in aparare, asa cum fac toate echipele, chiar si cele mari. Noi am simtit pe propria piele forta Greciei. Cred ca a fost penalti clar la Samaras.

Nu este nimic nou la echipa Greciei. Au aparut 2-3 jucatori mai noi in posturile de atac. Ar fi bine ca Grecia sa se califice cat mai departe la acest turneu final, jucatorii sa aiba vacanta scurta. Dar grecii sunt fotbalisti puternici. Trebuie sa fim optimisti si cu putina atentie putem obtine un rezultat bun in meciul cu Grecia ", a spus Victor Piturca la TVR.

Echipa nationala a Greciei, adversara Romaniei in preliminariile Campionatului European din 2016, s-a calificat in optimile de finala ale Cupei Mondiale, dupa ce a invins, marti, la Fortaleza, cu scorul de 2-1 (1-0), reprezentativa Coastei de Fildes, in ultima etapa a grupei C a competitiei.

Golurile grecilor au fost marcate de Samaris '42 si Samaras '90+3 din penalti, in timp ce pentru ivorieni a inscris Bony, in minutul 74.

Clasamentul final al grupei C este urmatorul: 1. Columbia - 9 puncte, 2. Grecia - 4 puncte, 3. Coasta de Fildes - 3 puncte, 4. Japonia - 1 punct.

In optimile de finala, Columbia va intalni Uruguay (sambata, de la ora 23.00, la Rio de Janeiro), iar Grecia va juca impotriva Costa Ricai (duminica, de la ora 23.00, la Recife).

Romania debuteaza la 7 septembrie, la Atena, cu Grecia, in preliminariile Campionatului European din 2016.