Costa Rica este pana in acest moment marea surpriza a Mondialului de Fotbal din Brazilia, echipa antrenata de Luis Jorge Pinto fiind deja calificata in optimi dintr-o grupa cu Italia, Anglia si Uruguay. Imediat dupa victoria cu Squadra Azzurra, nu mai putin de sapte jucatori din Costa Rica au fost chemati la un control antidoping - in mod normal, doar cate doi fotbalisti dintr-o echipa trebuie testati.

Costa Rica, victorie surprinzatoare cu ItaliaFoto: fifa.com

"Ceea ce s-a intamplat este o lipsa de respect. Ar trebui sa ne amuze si sa mergem mai departe. Sa-i lasam pe cei de la FIFA sa faca ce vor. Noi sa castigam meciurile si ne pot chema pe toti la teste" - Keylor Navas, portar.

"A fost de-a dreptul exagerat ce s-a intamplat, dar noi nu avem nimic de ascuns" - Bryan Ruiz, jucator Costa Rica.

Maradona: "N-am mai vazut asa ceva"

"De ce 7 de la Costa Rica si de la italieni nu tot 7? E o lipsa de respect si o incalcare a regulamentului. sa ceva nu s-a mai intamplat. Totul pentru ca e vorba de Costa Rica, nu de o campioana. E impotriva regulamentului, de la fiecare echipa ar trebui testati cate doi jucatori. Sapte jucatori de la aceeasi echipa testati, asta n-am mai vazut" - Diego Armando Maradona, citat de gsp.

Grupa D

1 Costa Rica 6

2 Italia 3 (2-2)

3 Uruguay (3-4)

4 Anglia 0 (2-4).