Campioana Mondiala si Europeana Spania a fost invinsa miercuri seara de Chile si este eliminata inca din faza grupelor indiferent de rezultatul meciului cu Australia. Spaniolii au dominat steril jocul, dar chilienii au reusit sa marcheze de doua ori in prima repriza prin Vargas si Aranguiz la singurele ocazii avute. Repriza a doua a fost una mai animata, pe contre, Isla si Cazorla fiind aproape de finalizare.

Echipa Nationala a SpanieiFoto: Reuters
  • Imagini antologice suprinse de operatorii tv in finalul meciului cu banca de rezerve a spaniolilor ce parea incremenita intr-un vis urat... poate si intr-un fotbal lipsit de motivatie.
  • Daca multi iubitori ai fotbalului s-au intrebat cum ar fi aratat Brazilia in atac cu Diego Costa, raspunsul din seara aceasta a fost unul dezamagitor. Costa, cetatean brazilian, a ales sa joace in nationala Spaniei. Brazilienii prezenti in tribune nu l-au iertat si l-au huiduit la fiecare atingere a balonului.

In primele meciuri din grupa, Spania a pierdut categoric in fata Olandei, scor 1-5, in timp ce Chile a invins Australia cu 3-1. In celalalt meci al grupei B desfasurat astazi, Olanda a invins Australia cu 3-2 prin golurile marcate de Robben, Van Persie si Depay, respectiv Cahill si Jedinak.

FINAL Campioana mondiala si europeana este eliminata inca din faza grupelor

min 89 Ocazie mare Spania, dar Bravo face minuni in poarta. Nu mai conteaza insa

  • Imagini antologice suprinse de operatorii tv. Banca de rezerve a spaniolilor pare incremenita intr-un vis urat

min 86 Sut bun Cazorla, dar Bravo se intinde si respinge in corner

min 84 Valdivia il inlocuieste pe autorul primului gol, Eduardo Vargas.

min 81 Sut Cazorla din afara careului, portarul Bravo respinge in corner.

min 76 Ultima schimbare in echipa Spaniei, Cazorla intra in locul lui Pedro.

min 68 Ratare imensa Chile. Isla reia peste poarta goala dupa un sut-centrare din unghi.

min 64 Schimbari in ambele formatii: Diego Costa ii lasa locul lui Fernando Torres, iar Guttierez intra in locul lui Aranguiz.

min 61 Cartonas galben primit de Mena dupa o interventie asupra lui Pedro

min 53 Sergio Ramos executa o lovitura libera de la marginea careului, Bravo boxeaza, iar Busquets suteaza pe langa poarta.

min 49 Ocazie Spania. Diego Costa primeste o pasa in centrul careului de la Iniesta, dar amana sutul si este blocat de fundasii chilieni.

min 46 Startul reprizei a doua. Schimbare la spanioli: Koke intra in locul lui Xabi Alonso

min 44 GOOOL CHILE. Alexis Sanchez suteaza bine din lovitura libera, mingea respinsa de casillas ajunge la Aranguiz care o opreste cu calm si o trimite plasat in stanga portarului spaniol.

De aceasta data, lui Casillas nu i se poate reprosa decat ca i-au mai ruginit putin reflexele. Interesant de citit "Scrisoarea de retragere a lui Casillas". Nu va uimiti prea tare, recomandam doar editorialul lui Radu Paraschivescu de pe GSP.ro "Scrisoare de scuze si de adio"

min 30 Ibericii incep sa puna stapanire pe mijlocul terenului si sa impinga jocul tot mai mult spre careul chilienilor. Vidal si Vargas asteapta ins ain jumatatea spaniola declansarea unui contraaatac ucigator

min 27 Ocazie Spania. Diego Costa patrunde frumos pe partea stanga, dar sutul se opreste in plasa laterala. Spaniolii din tribuna vad gol, iar brazilienii il fluiera si mai tare pe Costa

min 24 Xabi Alonso suteaza de la 16 metri dar executia este ratata

min 20 GOOOL CHILE Eduardo Vargas primeste o pasa in mijlocul careului, il fenteaza pe Casillas si trimite mingea in poarta din cadere. La acest scor spaniolii parasesc competitia.

  • Vargas este jucatorul lui Napoli dar a fost imprumutat de echipa italia la Valencia

min 15Ocazii uriase Spania. Diego Costa si si Xabi Alonso l-au luat la tinta pe portarul chilian din interiorul careului mic.

  • Diego Costa este fluierat de publicul brazilian la fiecare minge. Costa, cetatean brazilian, a ales sa joace in nationala Spaniei in dauna Braziliei. Diego Costa, 25 de ani, aflat in Spania din 2007, are doua convocari la nationala Braziliei pentru meciuri amicale. Golgheterul lui Atletico Madrid a declarat ca spera sa-i fie inteleasa alegerea si ca isi doreste sa se stabileasca in tara sa natala dupa ce isi va incheia cariera sportiva. 
  • Numai ca lucrurile nu au fost asa simple cum si-a dorit Costa. Directorul juridic al Federatiei Braziliene de fotbal, Carlos Eugenio, a declarat ca presedintele forului i-a cerut sa deschida o procedura pentru a i se retrage cetatenia braziliana atacantului echipei Atletico Madrid Diego Costa, care a decis sa joace pentru nationala Spaniei, potrivit Mediafax.

min 10 Meciul se disputa la mijlocul terenului fara nicio veleitate de spectacol

Echipele de start:

Spania: Casillas - Azpilicueta, Javi Martinez, Ramos, Alba - Busquets, Xabi Alonso, Iniesta - Pedro, Silva, Diego Costa

Chile: Bravo - Medel, Silva, Jara - Isla, Aranguiz, Marcelo Diaz, Mena, Vidal -Alexis Sanchez, Vargas