Portarul Costel Pantilimon (Manchester City) a semnat, luni, un contract pe patru ani cu gruparea Sunderland, a anuntat site-ul oficial al clubului care a incheiat pe locul 14 in Premier League sezonul trecut, potrivit Mediafax.

Internationalul roman de 27 de ani se va alatura noii sale echipe de la 1 iulie, din postura de jucator liber de contract.

Si campioana Angliei a anuntat pe site-ul oficial plecarea lui Pantilimon la Sunderland.

"Este un privilegiu, o onoare sa ma alatur unui club ca Sunderland. Ei au o istorie extraordinara, traditie si bineinteles fani deosebiti. Dupa ce am parasit pe Manchester City era important sa gasesc un club cu ambitii mari si cu un antrenor care are foamea si dorinta de a duce echipa cat mai departe. Dupa ce am vorbit cu seful, am stiut ca acesta este locul si omul potriviti. Abia astept sa debutez", a spus Pantilimon, pentru site-ul lui Sunderland.

"Competitia pentru un loc de titular este sanatoasa si scoate ce este mai bun din jucatori. Aveam deja un portar mare, pe Vito Manonne, si acum inca unul, pe Costel", a afirmat directorul sportiv Lee Congerton.

Romanul se va lupta cu italianul Vito Mannone pentru un loc de titlular la Sunderland, echipa antrenata de uruguayanul Gustavo Poyet.

Costel Pantilimon era la Manchester City din august 2011, dupa ce a fost transferat de la Poli Timisoara, mai intai sub forma de imprumut. La echipa engleza, a avut putine ocazii de a e evolua, fiind preferat Joe Hart pentru postul de titular. Pantilimon a aparat poarta "cetatenilor" de 33 de ori in trei sezoane, in toate competitiile.