Presa olandeza a elogiat, sambata, selectionata pregatita de Louis van Gaal, notand ca victoria din meciul cu Spania, de la Cupa Mondiala, este istorica si ca jucatorii sunt niste eroi, informeaza Mediafax citand AFP.

"Sunt eroi!", "Un start de vis pentru Oranje", "Incredibil!", "Olanda zdrobeste Spania", "Istoric", au titrat principalele jurnale din Olanda.

Spania a ratat total, vineri, debutul la Campionatul Mondial de fotbal, campioana lumii fiind umilita de Olanda, scor 5-1. Batavii au fructificat aproape fiecare atac, profitand de o aparare foarte slaba a ibericilor (cuplul central format din Sergio Ramos si Gerard Pique a fost calcaiul lui Ahile pentru echipa pregatita de Vicente del Bosque).

Echipa Olandei si si-a luat astfel revansa dupa finala CM pierduta in fata spaniolilor in 2010.

"Ce revansa in fata Spaniei: 5-1!" - De Telegraaf

"In unul din cele mai memorabile meciuri din istoria Olandei la Cupa Mondiala sau chiar unul din cele mai memorabile din istoria Cupei Mondiale, Olanda a zdrobit campioana mondiala en titre." - Volkskrant.

Cotidianul a salutat in special "planul magistral" al selectionerului Louis van Gaal, precum si primul gol al lui Van Persie: "El zbura. Ce gol de clasa mondiala!".

"Olanda dezlantuita a rupt in bucati o echipa a Spaniei dezorientata" - Jurnalul Trouw care mentioneaza, de asemenea, "o victorie ireala"

"Cine si-ar fi putut imagina asta? 5-1 im fata campioanei mondiale" - cotidianul AD