Victoria Braziliei (3-1 impotriva Croatiei) a fost sarbatorita in tara gazda a turneului final mondial, insa a provocat un val de polemici in restul lumii. Presa internationala a vorbit pe larg despre penaltiul facut cadou brazilienilor de centralul Yuichi Nishimura (Japonia). "Brazilia fura de rupe", au titrat jurnalistii argentinieni de la Ole, citati de Digisport.

Captura de pe site-ul celor de la OleFoto: ole.com.ar

Gazzetta dello Sport: "Brazilia - Croatia 3-1: autogol Marcelo, dubla Neymar si gol Oscar. Brazilia a invins cu 3-1 Croatia: in dezavantaj dupa autogolul lui Marcelo, Selecao a remontat cu dubla stelei sale si golul lui Oscar. Dar penalty-ul desprinderii a fost un cadou de la arbitru. Cand un egal parea foarte probabil, arbitrul japonez Nishimura a dictat penalty pentru faultul lui Lovren asupra lui Fred. Foarte generos pentru unii, inexistent pentru toti ceilalti".

Marca: "Nishimura a dictat un penalty inexistent la Fred, la 1-1, favoare pentru Brazilia la debut. Brazilia trebuia sa castige la debutul sau la Mondiale si a castigat, cu ajutorul inestimabil al lui Yuichi Nishimura. Arbitrul japonez a inventat un penalty la Lovren, asupra lui Fred, la scorul de 1-1".

L’Equipe: "Condusa din minutul 11 de Croatia, Brazilia lui Neymar a intors si a castigat cu 3-1, dupa un meci interesant. Dar a fost ajutata de arbitrul japonez, care i-a dat un penalty inexistent".

Ole (din Argentina): "Brazilia fura de rupe!", apoi a prezentat faza penalty-ului dictat de Nishimori sub titlul "Nu ti-e rusine!?".

The Guardian: "Neymar a asigurat Braziliei debutul cu o victorie. Brusc, de nicaieri, un penalty. O decizie gresita, Fred a cazut de lnga Lovren, iar croatii s-au infuriat ca arbitrul a vazut penalty".

Jornal O Globo (Brazilia): "Neymar a adus revenirea, dar totul s-a decis cu o eroare a arbitrului".

Campion in 1970 cu nationala carioca, Paulo Cezar Caju a scris in editorialul pe care-l semneaza in O Globo: "Multumim Nishimura! Doua personaje au fost decizive in victoria Braziliei: uriasul portar Pletikosa si arbitrul japonez Yuichi Nishimura. Aceasta selectionata nu a incantat si sincer nu inteleg declaratiile lui Scolari legate de arbitraj. Pentru mine n-a fost penalty!".