La Sao Paulo, pe "Arena Corinthians", a avut loc festivitatea de deschidere a Campionatului Mondial de Fotbal. Ceremonia a durat aproximativ 25 de minute si a scos in evidenta cateva dintre marile iubiri ale brazilienilor: dansul, fotbalul si Capoeira (arta martiala braziliana).

Click pe poza pentru a vedea FOTOGALERIA.

Claudia Leitte, Jennifer Lopez si Pitbull au cantat imnul Campionatului Mondial.Aici poti asculta melodia aleasa drept imn al turneului final.

Intersant este faptul ca toate costumele celor prezenti pe gazonul stadionului din Sao Paulo au fost realizate manual.

Cum a fost impartita ceremonia de deschidere

Spectacolul, impartit in patru acte, a evocat diversitatea si frumusetea Braziliei si a adus un omagiu naturii, oamenilor si fotbalului. Prima parte a festivitatii a fost dedicata junglei amazoniene, mesajul fiind cel al armoniei dintre natura si om.

Partea a doua a spectacolului a fost dedicata oamenilor din Brazilia, fiind reprezentate toate dansurile specifice acestei tari. Fiecare caracteristica a tarilor participante a fost prezentata de personaje si recuzita. Fiecare membru al echipei, care include acrobati, saritori pe trambuline, dansatori de capoeira si acrobati pe picioroange s-au oferit voluntari la ceremonia de deschidere.

Actul al treilea al ceremoniei a fost dedicat fotbalului. Punctul central al spectacolului a fost o minge "vie" formata din 90.000 de leduri, conform Mediafax.