Cu doar trei zile inainte de startul Campionatului Mondial de Fotbal, tara gazda se confrunta cu mai multe probleme, una din acestea fiind greva angajatilor de la metroul din Sao Paulo. Grevistii au anuntat ca au incetat protestele, dar acestea ar putea fi reluate chiar pe durata turneului final din Brazilia.

Stadionul din Sao PauloFoto: fifa.com

Brazilienii ameninta, insa, ca il vor relua chiar joi, in ziua meciului de deschidere care va avea loc pe Arena Corinthians, intre tara gazda Brazilia si Croatia, daca angajatorii nu vor reveni asupra deciziilor legate de ultimele concedieri, informeaza Agerpres.

“Miercuri, 11 iunie, vom avea o noua adunare generala pentru a decide daca facem greva joi. Acest lucru va depinde de reangajarea celor 42 de muncitori concediati“, a declarat presedintele sindicatului angajatilor de la metrou, Altino Melo dos Prazeres.

Aceasta greva, care a dus la ambuteiajele imense, ar putea provocat joi un adevarat haos in metropola de 20 de milioane de locuitori la meciul de deschidere Brazilia - Croatia, cand toate privire vor fi atintite asupra Braziliei.

Cel putin 1 miliard de telespectatori vor urmari meciul la care vor asista secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, si 11 sefi de stat pe un stadion pe care muncitorii brazilieni inca se straduiesc sa faca ultimele retusuri.