​Simona Halep a declarat, la putin timp dupa ce a fost invinsa de Maria Sharapova, ca a plans in primele minute de dupa finala de la Roland Garros deoarece ar fi vrut sa profite de faptul ca era pentru prima data in ultimul act al unui turneu de Grand Slam, informeaza Mediafax.

Simona HalepFoto: wtatennis.com

"Am plans in primele minute de dupa meci, dupa care mi-a revenit zambetul pe buze. As fi vrut sa profit de moment. Era prima mea finala de Grand Slam. Am facut tot ce puteam, practicand un joc de nivel foarte inalt. Sunt mandra de aceste doua saptamani, care au fost incredibile. Nu voi uita niciodata acest meci. Atmosfera a fost extraordinara, multi fani romani au venit la meci sa ma incurajeze", a spus Simona Halep.

"Imi spuneam ca este fantastic ca am ajuns pana aici. Am inceput bine. Tactica mea era buna. Am deschis bine unghiurile lovind mingea puternic. Insa Maria a facut ceea ce stie cel mai bine: sa loveasca mingea extrem de puternic. S-a si miscat bine. Am incercat sa pun presiune, dar este foarte puternica mental, o mare campioana, experimentata, care a castigat deja mai multe finale de Grand Slam. Va trebui sa muncesc mai mult. Totusi, pentru mine a fost un turneu extraordinar, la care am constientizat faptul ca pot juca la un nivel foarte inalt", a adaugat Simona.

Simona Halep a ratat sansa de a ridica deasupra capului trofeul de la Roland Garros, jucatoarea noastra fiind invinsa in finala competitiei de Maria Sharapova. Meciul de pe Philippe Chatrier a fost unul spectaculos, cu accente dramatice pe alocuri. A fost 6-4, 6-7(5) si 6-4 pentru jucatoarea din Rusia, dupa trei ore si doua minute de joc. A fost al doilea succes al Mariei pe zgura de la Paris.

In urma performantei de la Roland Garros, Halep va primi 1300 de puncte WTA si un cec in valoare de 825.000 de euro.