Tribunalul Bucuresti a validat miercuri hotararea Adunarii Generale a Federatiei Romane de Fotbal din 5 martie prin care Razvan Burleanu a fost ales presedinte al FRF, anunta Agerpres.

Razvan Burleanu a fost ales presedinte al FRF cu 113 voturi, fata de 59, cate a primit contracandidatul sau din ultimul tur de scrutin, Vasile Avram.

Pe 12 martie, FRF a depus in instanta o cerere de modificare acte constitutive, prin care solicita tribunalului sa constate modificarile intervenite la conducerea Federatiei in urma alegerilor din 5 martie.

In timpul procesului, Asociatia Judeteana de Fotbal Giurgiu, SC Politehnica Timisoara SA si FC Corvinul Hunedoara au facut cereri de interventie in dosar si au solicitat instantei sa invalideze alegerile.

Motivul invocat era acela ca Adunarea Generala este formata din 85 de membri asociati, iar la alegerile din 5 martie au votat 175 membri afiliati.

In plus, Asociatia Judeteana de Fotbal Giurgiu a contestat la Judecatoria Sectorului 2 modul de desfasurare a alegerilor, pe motiv ca la alegeri au participat si cluburile scolare, structuri de drept public care nu ar fi avut drept de vot, conform Regulamentului de Organizare a Activitatii Fotbalistice (ROAF).

"M-am hotarat sa contest alegerile la FRF, dupa ce am primit la AJF hotararea Adunarii Generale din 5 martie 2014. Am primit hotararea in plic, pentru ca eu nu am participat. Nu am boicotat, nu am participat pur si simplu dintr-o problema personala. S-au incalcat prevederile statuare ale FRF. Conform statutului, nu pot fi afiliate in activitatile desfasurate de FRF decat cluburile care au statut privat, pe cand CSS-urile si APF-urile nu aveau dreptul sa participe la vot, pentru ca au caracter public. Nu am contestat castigatorul, am contestat procedura prin care a fost ales. In al doilea tur de scrutin a fost introdus in urna un numar de 173 de buletine de vot si la sfarsit au iesit 175. Acum regulamentul in situatia asta impune sa declare votul nul si sa se reia procedura", a declarat Viorel Leseanu, presedintele AJF Giurgiu.