FC Barcelona a incheiat sezonul 2013-2014 fara niciun trofeu castigat, formatia catalana despartindu-se, in urma rezultatelor slabe, de antrenorul "Tata" Martino. La echipa de pe "Camp Nou" vor avea loc schimbari masive la nivelul lotului de jucatori, doar cinci fotbalisti fiind siguri de faptul ca vor ramane la echipa catalana.

Camp NouFoto: fifa.com

Conform jurnalistilor de la El Mundo Deportivo, Barcelona se va desparti de mai multi dintre fotbalistii sai. Singurii care sunt siguri ca vor ramane pe "Camp Nou" si in sezonul viitor fiind Gerard Pique, Sergio Busquets, Andres Iniesta, Neymar si Lionel Messi.

"Directorul sportiv Andoni Zubizarreta va prezenta conducerii un proiect pentru inceperea unui nou ciclu, fara insa a renunta la unii jucatori de baza: Pique - stalpul apararii; Busquets - sustine tot mijlocul terenului; Iniesta - mult prea valoros pentru a renunta la serviciile lui; Neymar - starul Braziliei care trebuie sa fie la fel si la Barca; Leo Messi - pur si simplu cel mai bun din lume chiar daca in ultima vreme nu este la nivelul sau", scrie El Mundo Deportivo, conform Digisport.

In cursul zilei de luni, Barcelona a anuntat ca Luis Enrique va fi antrenorul echipei pentru urmatoarele doua sezoane. Primul transfer din "era Enrique" a fost portarul Marc Andre Ter-Stegen. In plus, la echipa vor reveni Rafinha si Gerard Deulofeu, dupa imprumuturile de la Celta, respectiv Everton.