FC Sevilla si Benfica Lisabona se vor intalni in finala Europa League, meciul de pe "Juventus Stadium" urmand sa inceapa la ora 21:45. Lusitanii spera sa treaca peste "blestemul" ultimelor sapte finale europene disputate (toate pierdute), in timp ce spaniolii vor sa profite din plin de statutul de outsideri. Meciul va fi in direct pe Digisport 1, Dolcesport 1, Protv si Livescore pe HotNews.ro.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Echipe probabile:

Sevilla: Beto - Coke, Pareja, Fazio, Navarro - Carrico, Mbia - Reyes, Rakitic, Vitolo - Bacca (4-2-3-1).

Benfica: Oblak - Siqueira, Garay, Luisao, Pereira - Gaitan, Gomes, Amorim, Sulejmani - Lima, Rodrigo (4-4-2).

Arbitru: Felix Brych (central), asistentiMark Borsch si Stefan Lupp (toti Germania)

Absenti:

Sevilla: Samperio (suspendat), Cerisev si Cristoforo (ambii accidentati), Vitolo - incert.

Benfica: Enzo Perez, Eduardo Salvio si Lazar Markovic (suspendati), Silvio - accidentat.

"Cand ai o ocazie, trebuie sa profiti. Benfica a ratat o ocazie anul trecut, iar acum revine in finala. Noi ne gandim doar la joc si la ce suntem capabili sa facem. Sevilla a mai castigat trofeul de doua ori, dar pentru unii dintre noi este o premiera sa fim in finala. La inceput a fost un vis, dar am reusit sa ajungem aici. Suntem aproape de finalul drumului si speram sa fim invingatori dupa un ultim efort" - Unai Emery, antrenor FC Sevilla.

"Aceasta finala continua ceea ce Benfica a realizat in marea parte a sezonului, trebuie sa profitam de drumul parcurs. Sa fim din nou in finala Ligii Europa este extraordinar, pentru ca noi muncim ca sa jucam mari finale. In acest sezon am castigat deja doua titluri si vom incerca sa-l obtinem pe al treilea. Suntem concentrati si increzatori. Noi intalnim un adversar care a castigat de doua ori Liga Europa, va fi un meci greu si nu cred ca se poate vorbi de favoriti. Nu cred ca Benfica este favorita pentru ca a jucat finala anul trecut" - Jorge Jesus, antrenor Benfica.

Lucruri interesante despre cele doua finaliste:

  • Benfica a disputat deja trei finale in aceasta competitie, niciuna nu a fost insa castigata.
  • Sevilla a castigat de doua ori la rand Cupa UEFA (2006 si 2007).
  • Lusitanii nu au mai invins o echipa din Spania in cupele europene de 14 partide (ultima victorie a fost in 1982, cu Betis Sevilla).
  • Benfica a pierdut ultimele sapte finale de cupe europene disputate. Anul trecut, Benfica a pierdut finala Europa League cu Chelsea, scor 2-1.
  • Benfica a castigat Cupa Campionilor Europeni (actuala Champions League) in1961 si 1962.

Sevilla vs Benfica:

Goluri marcate: 22-14

Posesie: 56%-49%

Ocazii totale de gol: 186-79

Cornere: 77-35

Off-side: 41-14

Cartonase galbene: 34-20

Cartonase rosii: 1-2

Faulturi comise: 201-126

Faulturi suferite: 187-82.