Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a fost anuntat, in cursul zilei de marti, ca televiziunile Look TV si Transilvania Live vor percepe tarife pentru retransmisie de la operatorii de cablu, incepand cu data de 1 iulie 2014. Cele doua posturi tv vor transmite meciurile din Liga 1, incepand cu sezonul 2014-2015, informeaza Mediafax.

LPFFoto: lpf.ro

Cele doua societati au solicitat CNA acordul de principiu pentru a-si modifica actionariatul, in sensul intrarii in actionariatul lor a Intel Sky Broadcast Ltd. din Malta. Societatile care detin licente audiovizuale au obligatia sa notifice CNA in legatura cu orice modificare aparuta in licenta, in conformitate cu legislatia audiovizualului.

In urma acestor modificari, actionarii NCN Studio TV S.A. sunt Intel Sky Broadcast Ltd. (99,4051%) si Mariana Muresan (0,5949%), iar actionarii Transilvania Look S.A. sunt Intel Sky Broadcast Ltd. (99%) si Arpad Paszkany (1%).

Au renuntat la regimul "must carry"

Cele doua societati au anuntat CNA ca renunta la regimul "must carry", incepand din data de 1 iulie 2014. In aceste conditii, Look TV si Transilvania Live vor percepe anumite tarife pentru a fi retransmise.

Lista "must carry" se aplica doar operatorilor de cablu, nu si platformelor de satelit (DTH). Televiziunile incluse in aceasta lista, care a fost publicata de CNA pe 4 februarie 2014, s-au declarat libere la retransmisie si fara conditionari tehnice sau financiare.

CNA-ul a fost de acord cu schimbarea actionariatului

Membrii CNA au aprobat in sedinta de marti acordului de principiu privind schimbarea actionariatului (cu doua voturi "impotriva" - Monica Gubernat si Christian Mititelu).

Look TV si Transilvania Live au anuntat, pe 2 aprilie 2014, ca vor transmite meciurile din Liga 1 (din viitorul sezon), dupa ce au incheiat un memorandum de intelegere cu Intel Sky Broadcast Ltd.

In data de 4 martie 2014, Liga Profesionista de Fotbal (prin vocea presedintelui Gino Iorgulescu) a anuntat ca a vandut drepturile tv din Liga 1 catre Intel Sky Broadcast, o firma din Malta.

In prezent, televiziunile care detin acum drepturile pentru Liga 1 platesc pe sezon 33,6 milioane de euro (TVA inclus).

Liga 1 poate fi urmarita in acest moment pe posturile Digisport (apartine RCS-RDS), Dolcesport (apartine Romtelecom) si Antena 1.

Ce trebuie stiut despre contractul dintre LPF si Intel Sky:

  • LPF a semnat un contract cu Intel Sky, din Malta, pentru urmatoarele cinci sezoane ale Ligii 1 la fotbal.
  • Din anul 2014-2015 se doreste infiintarea Cupei Ligii la fotbal
  • Toti banii vor intra in conturile cluburilor si nu la terte persoane.
  • Au fost discutii cu mai multe companii, dar a fost aleasa cea mai buna oferta
  • Posturile tv nu trebuie sa fie neaparat libere la retransmisie
  • Suma de bani va intra la Liga Profesionista de Fotbal
  • LPF va primi 27,5 milioane de euro net pe sezon.