​Jurnalistii de la L'Equipe au anuntat, in cursul zilei de marti, ca PSG va fi aspru sanctionata de UEFA, din cauza incalcarii fair-play-ului financiar. Astfel, campioana Frantei va fi nevoita sa ia o serie importanta de masuri. In plus, formatia de pe "Parc des Princes" va primi si o amenda de 60 de milioane de euro din partea forului european.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Sanctiunile UEFA impotriva celor de la PSG:

1. Limitarea bugetului destinat salariilor jucatorilor. In acest moment, PSG plateste anual 240 de milioane de euro fotbalistilor sai. Pentru a reduce aceste costuri, campioana Frantei va fi nevoita sa taie din salariul vedetelor sale, sau sa vanda o parte din jucatori.

2. In urmatoarea perioada de transferuri, PSG va avea nevoie sa cumpere un singur jucator, in valoare maxima de 60 de milioane de euro.

3. In viitoarea editie a Champions League, PSG va avea dreptul sa inscrie pe foaia de joc doar 21 de jucatori, desi celelalte echipe pot trece un numar de 25 de fotbalisti. In plus, parizienii trebuie sa aiba in lot minimum 8 tineri jucatori crescuti la club.

4. Clubul va fi amendat cu 60 de milioane de euro, suma care va putea fi platita in trei ani (cate 20 de milioane de euro pe stagiune).

Top 5 salarii la PSG, conform Digisport:

1. Zlatan Ibrahimovic - 14 milioane de euro anual

2. Edinson Cavani - 10

3. Thiago SIlva - 7,5

4. Javies Pastore, Lucas Moura - 4,5

5. Ezequiel Lavezzi, Gregory Van der Wiel, Maxwell - 4.