UEFA a anuntat, sambata, pe site-ul oficial, ca a primit 19 dosare de candidatura pentru Campionatul European din 2020, intre care se numara si candidatura capitalei Romaniei, Bucuresti, informeaza Mediafax.

Atmosfera incendiara pe Arena NationalaFoto: Hotnews

"UEFA a primit dosarele finale de candidatura pentru gazduirea meciurilor din cadrul UEFA Euro-2020 din partea a 19 federatii reprezentând 19 orase", se arata pe site-ul forului european.

Federatiile nationale si orasele pentru care s-au trimis la UEFA dosare de candidatura sunt urmatoarele: Azerbaidjan (Baku), Belarus (Minsk), Belgia (Bruxelles), Bulgaria (Sofia), Danemarca(Copenhaga), Anglia (Londra), Macedonia (Skopje), Germania (Munchen), Ungaria (Budapesta), Israel (Ierusalim), Italia (Roma), Olanda (Amsterdam), Irlanda (Dublin), Romania (Bucuresti), Rusia (Sankt Petersburg), Scotia (Glasgow), Spania (Bilbao), Suedia (Stockholm), Tara Galilor (Cardiff).

UEFA a precizat ca pentru gazduirea semifinalelor si finalei Euro-2020 candideaza Londra si Munchen.

Campionatului European din 2020 va fi organizat in 13 orase europene diferite. Dosarele de candidatura au putut fi depuse pana vineri, la miezul noptii, iar Comitetul Executiv al UEFA va alege cele 13 orase in 19 septembrie 2014.

Pachetele oferite pentru candidaturi sunt 13, 12 dintre ele cuprinand trei meciuri din faza grupelor si unul din optimi sau din sferturi, in timp ce un pachet include semifinalele si finala. Fiecare tara desemnata organizatoare poate gazdui meciuri din cadrul Euro-2020 pe un singur stadion.