Tito Vilanova a pierdut lupta cu viata la doar 45 de ani, fostul antrenor al catalanilor fiind invins de cancer. Toata Spania il plange pe cel care a reusit sa duca mai departe "dinastia" construita de Pep Guardiola. "Tito a fost un mare om si un antrenor fantastic" - Michel Platini.

Moartea i-a socat pe cei implicati in sportul rege

"Pentru tot ce am trait impreuna, nu te voi uita niciodata, prietenul meu. Odihneste-te in pace. Multumesc pentru lupta, tandretea si sustinerea mea prietenilor lui" - Eric Abidal.

"Tito Vilanova a fost o persoana minunata, pe care Barcelona nu o va uita niciodata. Multumesc pentru tot ce ne-ai invatat, odihneste-te in pace" - Josep Maria Bartomeu, presedintele FC Barcelona.

"Din partea tuturor celor de la Chelsea Football Club, trimit cele mai profunde condoleante in aceste momente extrem de dificile" - Jose Mourinho.

"Vestea mortii lui Tito Vilanova m-a intristat profund. Tito a fost un mare om si un antrenor fantastic, de care ne vom aminti mereu pentru munca sa la FC Barcelona. Condoleante familiei lui Tito si clubului" - Michel Platini.

"Mult curaj si forta familiei si prietenilor lui Tito Vilanova. Un exemplu de forta si lupta pentru toti" - Sergio Ramos.

"Gandurile mele sunt alaturi de prietenii si familia lui Tito Vilanova. Odihneste-te in pace, Tito Vilanova. Tito Vilanova era un exemplu de forta si curaj pentru toti" - Iker Casillas.

"A fost un mare antrenor, o persoana extraordinara. E o pierdere mare pentru fotbal, pentru familie. Poate asa ne vom da seama ca in viata sunt lucruri mai importante. M-a dat un pic peste cap... ma gandesc cum se simte familia sa. Cand a fost secundul lui Guardiola, a avut de multe ori putere de decizie. In Spania se vorbeste de faptul ca Vilanova a fost omul din spatele succesului lui Guardiola. Din pacate, chiar daca a urmat un tratament, nu a putut invinge aceasta boala" - Cosmin Contra la Sport.ro.

"De luni de zile nu mai manca, avea dureri foarte mari. El a preferat sa fie ocupat cu ceea ce ii placea pentru a mai uita. Din cate stiu a mai facut un tratament pe la Paris, dar nu a reusit. Era dedicat fotbalului. Inca de cand era la Mallorca vorbea mult despre fotbal. El a fost antrenor si la copiii Barcelonei. A preluat o echipa pe care o formase Guardiola, dar si-a pus amprenta asupra echipei prin linistea pe care a adus-o" - Costel Galca la Digi Sport.

Se va tine un moment de reculegere la toate meciurile din Primera Division

"LFP anunta ca se va tine un minut de reculegere la toate meciurile din etapa 35 a Liga BBVA si etapa 36 a Liga Adelante, in memoria lui Tito Vilanova", au anuntat oficialii ligii spaniole de fotbal.

Ceremonia religioasa va avea loc luni

FC Barcelona a anuntat ca fanii vor avea la dispozitie, sâmbata si duminica, un spatiu la tribuna principala a stadionului Camp Nou, pentru a-l omagia pe Vilanova. Ceremonia religioasa va avea loc luni, la catedrala din Barcelona.

Un calvar de cativa ani de zile

Tito Vilanova, care a fost nevoit sa renunte la conducerea tehnica a FC Barcelona in iulie 2013, din cauza unui cancer la glanda parotida, a incetat din viata vineri, la Barcelona, la o zi dupa ce a fost supus unei interventii chirurgicale.

Vilanova era internat de vinerea trecuta in spitalul Quiron din Barcelona, iar joi seara a fost operat, interventie dupa care starea sa s-a deteriorat rapid.

Tito Vilanova a mai fost operat, la 20 decembrie 2012, la spitalul Vall d'Hebron din Barcelona, dupa ce i-a fost detectat un ganglion la doi centimetri de locul in care i-a fost extirpata o tumoare, in 2011. Vilanova a suferit si in noiembrie 2011 o operatie in cadrul careia i-a fost îndepartata o tumora de la glanda parotida. In ianuarie 2013, Vilanova a plecat la New York, unde a stat doua luni pentru a urma un tratament.

In august 2012, Vilanova a fost la Bucuresti cu FC Barcelona, echipa catalana disputand un meci amical cu Dinamo, pe Arena Nationala, pe care l-a castigat cu scorul de 2-0. Tito Vilanova era casatorit si avea doi copii, Carlota si Adria, informeaza Mediafax.

Sa antreneze Barcelona, un vis devenit realitate

"Sa am sansa de a o antrena pe Barcelona este memorabil. Nu am suferit niciodata din cauza acestui lucru, ma bucur intotdeauna de el" - Tito Vilanova.

A bifat 43 de victorii in 60 de meciuri pe banca tehnica a celor de la FC Barcelona.

Tito Vilanova, prezentare

S-a nascut pe 17 septembrie 1968. A evoluat pe postul de mijlocas, imbracand tricoul echipelor Barcelona, Figueres, Celta Vigo, Badajoz, Mallorca, Lleida, Elche si Gramenet. A pregatit de-a lungul timpului pe Palafrugell, Barcelona B, Barcelona (secund si principal). A castigat titlul in Primera Division in anul 2013.