Presa spaniola vorbeste, sambata, despre posibilitatea ca Jurgen Klopp (tehnicianul Borussiei Dortmund) sa devina, din vara acestui an, antrenorul echipei FC Barcelona. Eliminarea prematura din Champions League (inca din sferturi) i-ar putea fi fatala lui Gerardo "Tata" Martino, antrenor caruia nu i s-ar mai prelungi cu un an angajamentul.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Martino are o intelegere cu Barcelona valabila pana in 2015, insa sezonul nu pare a fi unul stralucit pentru catalani. Au iesit deja din Champions League, iar in campionat sunt pe locul doi, la un punct in spatele celor de la Atletico Madrid.

In varsta de 46 de ani, Klopp a reusit minuni pe banca tehnica a celor de la Borussia Dormund. A cucerit doua titluri in Bundesliga (2011, 2012), o Cupa a Germaniei (2012), o Supercupa a Germaniei (2013) si a disputat finala Champions League (2013).

Klopp nu ar veni insa cu mana goala pe Camp Nou, Marco Reus fiind jucatorul pe care antrenorul german l-ar putea aduce la campioana Spaniei (in cazul in care Barcelonei i se va ridica interdictia de a transfera jucatori).