Gruparea FC Universitatea Craiova ramane dezafiliata, a decis, joi, Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), care a admis contestatia Federatiei Romane de Fotbal fata de hotararea in acest proces, de anulare a excluderii provizorii a clubului oltean, luata anterior de Curtea de Apel Bucuresti, informeaza Mediafax.

UPDATE Adrian Mititelu: FRF nu a castigat nimic deocamdata, actiunea pe fond se judeca la Tribunalul Bucuresti.

"La ICCJ nu s-a judecat pe fond, federatia nu a castigat deocamdata nimic. Este vorba despre o exceptie a inadmisibilitatii. Instanta a decis ca nu este un act administrativ, ci un act civil si ca nu este de competenta sectiei de contencios administrativ. Acum actiunea pe fond va merge la Tribunalul Bucuresti si acolo se va uni cu penalul", a explicat finantatorul FC Universitatea Craiova, citat de Mediafax.

Mititelu sustine ca fapta penala a membrilor Comitetului Executiv al FRF nu rezida din votul prin care au decis excluderea provizorie a gruparii oltene, ci din faptul ca nu au oferit dreptul la aparare clubului Universitatea Craiova si i-au declarat liberi de contract pe jucatorii acestuia. "Cei de la federatie asta nu inteleg, fapta penala nu este ca au votat in Comitetul Executiv (n.r. - excluderea provizorie a FC Universitatea Craiova), ci faptul ca au pus in aplicare decizia fara a ne oferi cai de atac. Nu ne-au dat dreptul la aparare si apoi au dat liber jucatorilor Universitatii sa plece la alte echipe", a precizat Adrian Mititelu.

Federatia Romana de Fotbal anunta, in 20 iulie 2011, ca gruparea FC Universitatea Craiova a incalcat grav statutul federatiei, astfel ca a fost exclusa provizoriu de Comitetul Executiv pana cand masura va fi validata de Adunarea Generala a FRF.

In 14 mai 2012, gruparea FC Universitatea Craiova SA, condusa de Adrian Mititelu, a fost exclusa din Federatia Romana de Fotbal, in cadrul Adunarii Generala a FRF.

Mititelu a contestat excluderea provizorie, iar Curtea de Apel Bucuresti a admis, la 25 iunie 2012, cererea FC Universitatea Craiova de anulare a dezafilierii clubului din 20 iulie 2011, hotarata de Comitetul Executiv al Federatiei Romane de Fotbal.

FRF a facut recurs la ICCJ la aceasta decizie si a obtinut castig de cauza.