​Viktor Orban, premierul Ungariei, se afla in spatele constructiei unei arene de fotbal de 4000 de locuri in Felcsut, localitatea natala. Interesant este faptul ca noul stadion are o capacitate dubla fata de numarul locuitorilor si va costa nu mai putin de 17 milioane de dolari. "O extravaganta care arata puterea de care se bucura Orban", au scris cei de la New York Times.

Viktor OrbanFoto: Agerpres / Tanjug

Stadion de fotbal de 17 milioane de dolari

Orban (mare impatimit al fotbalului) construieste un stadion de 4000 de locuri in Felcsut, orasul natal. Noua arena va costa aproximativ 17 milioane de dolari, o suma imensa pentru o tara care trece printr-o perioada grea din punct de vedere economic. Se va numi "Ferenc Puskas", dupa numele fostului mare jucator ungar.

Felcsut, oras mic din Ungaria

Felcsut are aproximativ 1800 de locuitori si se afla la o distanta de 38 de kilometri de Budapesta (in vestul capitalei Ungariei). "O asemenea constructie aici poate parea cel putin extravaganta. De ce sa aiba nevoie un asemenea orasel de o arena atat de mare?", se precizeaza in New York Times.

Un stadion precum o catedrala

"Tot orasul munceste aici. Este precum o catedrala acest stadion", a precizat Laszlo Molnar, unul dintre muncitori. Casa premierului Viktor Orban se afla la doar aproximativ 60 de metri de noua arena.

Felcsut - "Capitala Orbanistan"

"Acest stadion are o capacitate dubla fata de numarul locuitorilor. Toata constructia parca ar fi Disneyland. Cand esti copil, doar visezi la asa ceva, iar acum acest proiect a devenit realitate pentru domnul Orban" - Gordon Bajnai, fost lider socialist.

Viktor Orban nu a dorit sa faca niciun comentariu legat de noua arena si de faptul ca aceasta este construita in orasul sau natal (care nu are un trecut important din punct de vedere fotbalistic).