​UEFA a anuntat, prin vocea lui Gianni Infantino (secretarul general al forului continental), ca va infiinta o noua competitie - Nations League. Aceasta va fi a treia ca importanta dupa Campionatul Mondial si European si va inlocui meciurile amicale dintre echipele nationale.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Anuntul a fost facut public de Infantino la Astana (unde are loc un congres al UEFA). Oficialul a precizat ca noua competitie va avea loc din doi in doi ani si va avea menirea de a inlocui meciurile amicale dintre primele reprezentative.

Nations League va debuta in sezonul 2018-2019, iar toate cele 54 de federatii membre ale UEFA au fost de acord cu propunerea forului condus de Michel Platini.

Conform lui Infantino, Nations League va fi formata din trei sau patru ligi, cu echipe care vor promova si echipe care vor retrograda.

Competitia se va incheia cu un turneu de tipul "Final Four" (n.r. precum in baschet) cu doua semifinale si o finala se vor desfasura pe un teren neutru in vara anilor impari (atunci cand nu se disputa nici Campionat Mondial si nici European).

UEFA a precizat ca mai multe detalii in legatura cu noua competitie vor fi oferite in urmatoarea perioada.