Comisia Penitenciarului Rahova a stabilit, in cursul zilei de marti, in cazul a trei dintre condamnatii din Dosarul Transferurilor (n.r. Gica Popescu, Mihai Stoica si George Copos) ca acestia sa efectueze pedepsele in regim inchis de detentie, sustine Mediafax.

George CoposFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

"Nu exista alte dispozitii, deocamdata. Ei se afla, in acest moment, in custodia penitenciarului Rahova", au precizat oficiali ai institutiei. Deocamdata nu s-a precizat locul in care cei trei vor efectua in continuare pedeapsa.

Decizia Comisiei Penitenciarului Rahova a fost luata dupa ce lui Popescu, Copos si Stoica le-a expirat perioada de carantina.

Perioada de carantina a expirat si pentru fratii Ioan si Victor Becali si Cristian Borcea, toti trei incarcerati la Penitenciarul Poarta Alba, precum si pentru Jean Padureanu, aflat la Spitalul Penitenciarului Jilava, avand probleme medicale.

Pentru ca pedepsele primite de Ioan Becali, Victor Becali si Cristian Borcea depasesc, in fiecare caz, trei ani de inchisoare, cel mai probabil regimul de detentie pe care il vor primi va fi unul inchis, motiv pentru care nu vor mai putea ramane la Penitenciarul Poarta Alba.

"Aici nu avem regim inchis de detentie, avem numai semideschis si deschis. Din acest motiv nu ar putea sa-si ispaseasca pedeapsa la Poarta Alba, trebuind sa fie transferati la penitenciare cu regim inchis", a afirmat Gabriel Botezan, purtatorul de cuvant al Penitenciarului Poarta Alba. Cei trei ar putea fi transferati la penitenciare precum cele din Slobozia sau Tulcea.

Potrivit Legii 254/2013 privind executarea pedepselor si a masurilor privative de libertate, regimul inchis se aplica initial persoanelor condamnate la pedepse mai mari de trei ani, dar care nu depasesc 13 ani.

In schimb, regimul semideschis se aplica initial detinutilor condamnati la pedepse mai mari de un an, dar care nu depasesc trei ani.

In data de 4 martie 2014, Curtea de Apel Bucuresti a anuntat decizia finala din Dosarul Transferurilor.

Ce a hotarat Curtea de Apel:

George Copos - 3 ani si 8 luni de inchisoare cu executare

MM Stoica - 3 ani si 6 luni cu executare, pentru inselaciune

Cristi Borcea - 6 ani si 4 luni de inchisoare cu executare

Ioan Becali - 6 ani si patru luni cu executare

Victor Becali - 4 ani si 8 luni cu executare

Jean Padureanu - 2 ani si 4 luni cu executare

Gica Popescu - 3 ani, o luna si zece zile cu executare

Gigi Netoiu - 3 ani si 4 luni cu executare.