Dumitru Dragomir a acuzat miercuri, pe site-ul sau, ca fostul presedinte al FRF, Mircea Sandu, s-a folosit de resursele financiare ale Federatiei si de influente politice pentru a-l alege pe Gica Popescu ca sef al FRF. In replica, Sandu a declarat pentru Mediafax ca Dumitru Dragomir a fabulat cand a scris "stenograma", precizand ca nu ar fi fost "nebun" sa convoace o astfel de intalnire in sediul federatiei unde "erau aparate in pereti".

Dragomir si Sandu, la cutiteFoto: Agerpres

"Nu se intampla abslut nimic. Asa cum il stim pe Mitica plin de vigoare si tanar, inventeaza. Nu vedeti ca e jargonul lui? Daca are o stenograma, sa o prezinte. Eu am vorbit cu el acum 2-3 zile, suntem in relatii normale. Nu a existat nicio astfel de intalnire, acum citesc si eu. Vezi Doamne i-as fi spus eu lui Bancioiu... Habar nu am eu de Banicioiu, de politica. Doamne fereste, habar nu am daca a fost Banicioiu cu vreunul, nu cu Popescu. Totul este fabulatie, sau pamflet. Este pamfletul lui Dragomir, cu bre cu lovele, e jargonul lui. O astfel de intalnire nu a avut loc, totul e in inchipuirea domnului Dragomir. Nu s-a verificat nimic din toate astea. In ceea ce priveste partea politica habar nu am, nu a avut loc aceasta intalnire, nu exista niciun document. Totul este ceea ce vrea Mitica, sa vanda", a spus Sandu pentru Mediafax.

Intrebat ce urmareste Dragomir prin acest articol Sandu a spus: "Bani, cei care intra pe site nu platesc? Mitica e facut sa faca bani".

Oficialul FRF a precizat ca ar fi fost nebun sa convoace o astfel de intalnire, pe care a numit-o inchipuire a lui Dragomir, in sediul federatiei, unde stia ca ar fi amplasate dispozitive de inregistrat: "Ce sa-l dau in judecata, ca o da in pamflet. Nu ati vazut ca la televizor cu pamfletul nu poate sa-i ia CNA-ul? Nu am incercat sa vorbesc cu el ca am fost plecat din tara, dar puteti sa vorbiti cu el sa va dea stenograma. Pai noi eram nebuni, daca vorbeam asta sa facem stenograma? Daca ne intalneam acolo unde stim ca erau aparate prin pereti... E o inchipuire a lui Mitica Dragomir".

Mircea Sandu a spus ca inca de cand a anuntat ca nu va mai candida la sefia FRF se cunostea faptul ca Dumitru Mihalache si Adalbert Kassai nu intentioneaza sa ocupe postul de presedinte al federatiei. "S-a vehiculat la un moment dat ca va candida Bela Kassai, apoi ii baga pe toti, nu vedeti ca toti sunt contracadidatii lui Popescu? Bela Kassai a spus de acum doi ani de zile ca nu candideaza, Mihalache a spus ca a fost presedinte la rugby si ca nu candideaza, ca a fost rugbist, astea sunt lucruri pe care le discutam acum doi ani, cand eu am anuntat ca nu mai candidez. Si el le-a facut stenograma pe toate", a mai spus Sandu.

Presedintele de onoare al FRF va incerca sa vorbeasca cu fostul presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal pe aceasta tema dar nu crede ca va avea succes in a-l determina sa nu mai "minta". "Pe tema asta ce sa vorbesc cu el? O sa-i spun bai Mitica nu mai minti lumea cu site-ul. O sa-mi spuna: "Ce ba scriu ce vreau, nu stiti cum e?"", a mai afirmat Mircea Sandu.

Fostul sef al LPF Dumitru Dragomir a dezvaluit o discutie intre Mircea Sandu, Adalbert Kassai, Anghel Iordanescu, Dumitru Mihalache si Gica Popescu, in care acestia organizau in amanunt campania fostului international, cu sprijin politic, astfel incat sa fie sigur de castigarea alegerilor de la FRF.

Potrivit unui dialog publicat de Dragomir pe blogul personal si care are, potrivit acestuia, "mici marje de eroare", cei cinci oameni de fotbal ar fi vorbit despre campania lui Gheorghe Popescu, candidat la presedintia FRF, in care acesta fusese sutinut de fostul ministru al Tineretului si Sportului, Nicolae Banicioiu, dar si de conducerea federatiei, cu bani ai forului.

Conform fostului conducator al LPF, discutia ar fi avut loc in biroul lui Mircea Sandu de la FRF si la ea ar mai fi participat doi juristi, caracterizati de Dragomir ca fiind "neimportanti".

Fragment din stenogramele publicate pe oracoluldebalcesti.ro

Mircea Sandu.: Bai Gica, mi-a spus Banicioiu ca nu mai poate sa mearga cu tine prin alte judete, ca-l va lua in curand de la sport. Hai sa vedem ce am mai facut. Bela, ai aranjat totul la Brasov?

Bela Kassai.: Da, am aranjat totul cu Goga, dar trebuie sa-i dam ceva lovele.

M.S.: Vorbeste cu Filimon (trezorierul FRF, n.n.) si sa avem tot ce ne trebuie, vezi sa nu lipseasca ceva. Gica, sa-ti faci un speech, vezi ca nu inteleg ei multe, dar trebuie sa-i cuceresti. Acesti presedinti a asociatiilor judetene sunt foarte importanti.