Josep Guardiola a surprins pe multa lume dupa ce a hotarat sa plece de la FC Barcelona (in 2012), echipa alaturi de care a castigat 14 trofee in doar patru ani. Aflat acum pe banca tehnica a celor de la Bayern Munchen, tehnicianul iberic a explicat de ce a ales sa se desparta de formatia de pe "Camp Nou".

HotNews.roFoto: Hotnews

"Ca antrenor, daca nu-ti mai poti motiva jucatorii, e clar ca trebuie sa pleci. Ca sa conduci o echipa e nevoie de tone de energie, asa ca sunt momente in care trebuie sa reincarci bateriile. Asta am facut atunci cand m-am retras pentru un an la New York", a declarat Pep Guardiola pentru autopista.es, conform gsp.ro.

Nu exista o formula magica pentru a castiga in fotbal

"Nu e o formula magica pentru a castiga in fotbal. Daca ar fi asa, fotbalul ar fi la fel de simplu ca si cum ai cumpara ceva de la mall. Sa mergi acolo si sa-ti alege ce-ti place cel mai mult... Unde ar fi provocarea si entuziasmul? Am cucerit 14 trofee in 4 ani. A fost cea mai buna perioada din istoria clubului. Cu Barcelona am castigat totul ca jucator si ca antrenor. Imi era greu sa-mi mai gasesc motivatia si sa reusesc sa-i motivez si pe jucatori", a completat Guardiola.

Nascut pe 18 ianuarie 1971, Guardiola a pregatit de-a lungul timpului echipele Barcelona B (2007-2008), Barcelona (2008-2012) si Bayern Munchen (2013-prezent).