Verdictele din dosarul transferurilor reprezinta "un soc pentru intreg fotbalul romanesc", spune, la RFI, fostul selectioner Cornel Dinu. In opinia sa, Gica Popescu nu mai poate candida la sefia FRF, iar scrutinul de miercuri ar trebui amanat.

Cornel Dinu se fereste sa comenteze verdictul pe fond: "Nu vreau sa comentez verdictul justitiei, pentru ca ei sunt cei mai in masura, judecatorii, procurorii, cunoscand datele din dosar, sa ia masurile pe care le considera conform legislatiei in vigoare. Dar intr-adevar, este un soc pentru intreg fotbalul romanesc, poate chiar si pentru societatea romaneasca, care a intrat dupa 1990 intr-o asa-zisa democratie si o libertate foarte prost intelese, neexplicate si in nici un caz neanturate de masuri de preintampinare a infractiunilor firesti".

Dinu precizeaza ca Gica Popescu "era dat favorit (in alegerile de la FRF-n.r.) in contextul societatii romanesti, pentru ca din cate vad eu, grupul de candidati este mai mult decat hazliu, sunt asa-zisii pisicheri din fotbalul romanesc, poate cu una sau doua exceptii si de aceea eu cred ca in conditiile actuale este mai mult un semnal de alarma alegerea unui nou presedinte, pentru ca cei care candideaza in lipsa fireasca a lui Gica Popescu, dupa cum este prevazut in regulamentul de organizare al Federatiei Romane si care este conform legislatiei internationale a fotbalului, daca ai o condamnare chiar si cu suspendare, nu poti sa intri intr-o functie de conducere in fotbalul respectiv. Ceilalti care raman mi se par mai mult decat indoielnici, decat slabi".

Continuarea pe www.rfi.ro.