Dumitru Dragomir, fostul presedinte al LPF, a postat, marti, un material pe site-ul sau in care a facut referire la condamnarile din "Dosarul Transferilor". "Pedepsele sunt nedrepte", a precizat Dragomir.

Dumitru Dragomir (foto arhiva)Foto: Hotnews

"Decizia Curtii de Apel din Dosarul Transferurilor a surprins pe toata lumea si a întristat multi oameni de fotbal. Printre cei mâhniti de condamnarile cu executare primite de toti cei acuzati în acest dosar ma aflu si eu. Am colaborat profesional cu majoritatea celor care vor merge dupa gratii si pot sa va spun cu cea mai sincera convingere ca ei au facut mai mult bine fotbalului, decat rau.

Cu Jean Padureanu ma stiu de o viata si ceea ce a cladit la Bistrita, cu unele erori pe care si el le-a recunoscut, nu va mai putea face altcineva. Copos a facut din Rapid o echipa europeana, cu mari investitii personale.

Cristi Borcea si MM Stoica au facut performanta la Dinamo, respectiv Galati, Steaua si Urziceni. Uitati-va ce au ajuns Dinamo si Urziceniul fara ei, deci au fost oameni competenti. si Gigi Netoiu a facut treaba pe unde a fost.

E pacat ca un mare sportiv, Gica Popescu, are parte de un asemenea verdict. Chiar daca au mai fost disensiuni între noi doi, regret condamnarea lui cu executare. Îmi pare rau si de fratii Becali, care au adus în tara bani din care cluburile au trait ani buni. Le urez sanatate si forta de a trece peste aceasta decizie socanta, si sper ca apelul lor sa se solutioneze favorabil", a scris Dragomir pe site-ul sau, oracoluldinbalcesti.ro.

Ce a hotarat Curtea de Apel:

George Copos - 3 ani si 8 luni de inchisoare cu executare

MM Stoica - 3 ani si 6 luni cu executare, pentru inselaciune

Cristi Borcea - 6 ani si 4 luni de inchisoare cu executare

Ioan Becali - 6 ani si patru luni cu executare

Victor Becali - 4 ani si 8 luni cu executare

Jean Padureanu - 2 ani si 4 luni cu executare

Gica Popescu - 3 ani si o luna cu executare

Gigi Netoiu - 3 ani si 4 luni cu executare.

  • Ioan Becali, George Copos si Jean Padureanu vor beneficia de o reducere a pedepsei, deoarece au depasit varsta de 60 de ani.
  • Toti cei opt condamnati au obligatia sa se prezinte pana marti seara la ora 24 la dispozitia autoritatilor.
  • Cei opt invinuiti au primit pedepse totalizand 35 de ani de inchisoare.